En Sıcak Konular

Ergenekon hahamı şimdi de şövalye oluyor!

8 Ağustos 2008 11:07 tsi
Zion tarikatı üyesi olduğunu açıklayan Tuncay Güney, 17 Ekim'de gizli bir törenle şövalye kılıcını alacak.

Ergenekon soruşturmasının kilit ismi Tuncay Güney, 17 Ekim’de yaşadığı Kanada’nın Toronto kentinde gizli bir törenle “şövalye” oluyor. Ergenekon hahamı olarak Türkiye’de gündeme gelen ve Yahudiliğe geçtiğini söyleyen Güney, HABERTURK.COM’a Zion isimli bir tarikata üye olduğunu açıkladı.

Tuncay Güney, Jacob House isimli bir sinagogta haham yardımcısı olarak çalıştığını iddia ediyor. Ancak bu organizasyonun asıl isminin “B’nai Yakov” olduğu, bunun da Yakup’un ordusu manasına geldiği öğrenildi. Kanada’daki tüm resmi kurumlarda da Tuncay Güney’in bağlı olduğu Yahudi organizasyonu “B’nai Yakov” olarak geçiyor.

Zion tarikatı Dan Brown’ın çok satan Da Vinci Şifresi’nde de geçiyor. Ancak iki farklı Zion tarikatı olduğu da biliniyor. Mesih’i bekleyen bir grup oldukları bilinen Güney’in tarikatı, “Tanrı’nın İsrail’ine” inanıyor, evanjelistlerle ve birçok yahudi gruplarla ittifak halinde bulunuyor.

Bu arada Zion tarikatı üyesi olduğunu açıklayan Güney, kısa bir süre önce de,  ABD eski Dışişleri Bakanı Henry Kisinger’ın Zion adlı tarikatın başkanı olduğunu açıklamış, “Bu tarikatla bağlantılı çok şey var. Perinçek herşeyi biliyor. Ben doğuştan Musevi'yim.” demişti.

Tuncay Güney Zion tarikatı olarak tanımladıkları organizasyonun merkezinin ABD’de olduğunu söyleyerek, 17 Ekim tarihinde yapılacak gizli törenle ilk kez bir Türk’ün bu tarikata üye seçileceğini de söyledi.

“B’nai Yakov” isimli Zion tarikatına bağlı yapı siyasal ve yüksek din hareketi statüsünde kabul görüyor. Güney kendilerini, “Biz seçilmiş Tanrı çocuğuyuz, İshak’ın soyuyuz, Sara’nın, özgür kadının çocuğuyuz, biz köle millet değil, soylu insanlarız” şeklinde ifade etti.

Tuncay Güney’in şövalye olacağı B’nai Yakov adlı organizasyon tarafından 2 ay önce ilan edildi. 17 Ekim’de düzenlenecek törenle Güney’e üstünde Davut yıldızı olan şövalye kılıcı verilecek. İlk kez de bir Türk şövalye seçilmiş olacak. Törende özel bir kıyafet giyecek olan Güney’e bir de yemim ettirilecek. Yemininde “Nil’den Fırat’a, Fırat’dan Nil’e, Nil’den Sina’ya, Sina’dan Hira’ya kadar bu kılıcı kullanacağıma….” şeklinde devam eden bir metin okuyacak. Şövalye olduktan sonra Güney Kuzey Amerika bölgesinden sorumlu 25 kişilik bir heyetin üyesi de olacak. Üye seçildikten sonra da gerek imza yetkisi, gerekse de bütçesi olacak.

Bu arada Tuncay Güney, B’nai Yakov adlı organizasyonda şövalye olacağının ilan edildiği gün de bir konuşma yaptı. Konuşmasında ilginç sözler sarfeden Güney,  şunları söyledi: “Kavgalarını tüm dünyaya yaymak istiyorlar. Ellerinde pankartlarla sokaklarda yürüyüş yapıyorlar ve pankartlarında şu yazıyor: ‘Özgürlüğün canı cehenneme’’.  Batı medeniyetlerinin kendilerine verdikleri haklar ve hürriyetleri kullanarak, Batı medeniyetlerini yok etmeyi amaçlayan bu nesil demokrasiyi şeytan icadı ilan ediyor. Demokrasiyi ve ona inananları düşman ilan ediyor ve bunları yer yüzünden silmeye yemin ediyorlar.  Özgürlükleri günah olarak adlandırıp, özgürlüklere inananların tümünü öldürmeye yemin ediyorlar. Kendi dinlerinden olmayanların tümünün kafalarını keseceklerini söylüyorlar.” 

İşte Güney’in konuşmasını yaptığı sinagogtan fotoğrafları:
 

haberturk.com/Tutkun Akbaş



Bu haber 591 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,844 µs