En Sıcak Konular

Kum 'fetüs'lerinin babası İbrahimi'mi?

8 Ağustos 2008 11:49 tsi
Kum 'fetüs'lerinin babası İbrahimi'mi? Kum, gözyaşı, ter! Firavun toprakları ve İbrani çilesinin müzikal sözcükleridir. ‘Kan’ı saymıyoruz. O’nu Tutankamon söyleyecek. Fetüsler konuşacak, soyu sürecek! Geleceğe ve ‘geçmişe yürüyecek. Semavi dinlerin düşmanı ‘sır

İki gündür genel bilgilerini gazetelerden izliyorsunuz. Mısır’da bilim adamları, efsanevi gizemli Firavun Tutankamon’un mezarında bulunan iki “fetüs” üzerinde çalışıyorlar.

Aslında daha ilk satırdan, “1922’den bu yana neredesiniz” diye sormak gerekli ama nihayetinde fetüsler “şimdi” gündeme gelmiş bulunuyor. Ve bu fütesler tam 3300 yaşında.

Elbette modern bilimin eline bu kadar yaşlı fetüsler verildiğinde, dahası bu fetüslerden DNA örneği alınabileceği fark edildiğinde, çözülmesi beklenen ilk soru bu “çocukların” Tutankamon’un olup olmadığı olacak!

Bu soru yanıtlandığında ise, şimdi söylenmese bile devam soru; “Tutankamon’un günümüzdeki torunları kim?” olacak! Haliyle iş bio-tıp’tan hemen çıkıp, “dini, mistik, etnik ve kaçınılmaz olarak politik varyantlar”a sirayet edecek!

Ve rahatlıkla emin olunuz, ipin ucu bu şekilde kaçtığında, günümüz küresel gizlerinin etkilerinin ardında “Tutankamon’un çağdaş torunları”nın saklı cemaatleri, mahfilleri aranmaya başlanacak!

İyibilgi bu konularda “yazma hakkı”nı şimdilik saklı tutarak ama söz vererek (!) daha geçmişe gitmeyi-bu ilk yazıda-öneriyor.

Evren'in sırlarını barındıran "Lahit'e Giriş"-1. Başlangıç için lütfen TIKLAYINIZ

Tutankamon’un İbrahimî ataları…

Bu cümle, tarih kronolojisi açısında “öncelik-sonralık” tartışması başlatacak gibi olsa da, aslında meramı o değil. Tutankamon hakkında günümüze gelen bilgi ve söylencelerin sınırsızlığı ve gizi kitaplar boyutunda ele alınabilecek kadar geniş.

Fakat Tutankamon “soyu”nun geleceği (bugünü) kadar, belki ondan da önemli olarak “geçmişi”nin önemli bir noktası bulunuyor.

Bu nokta tüm semavi dinlerin lanetini çekmiş Firavun kültünün içinde Tutankamon’u ayrı bir yere konumlayacak denli kritik.

İşte Tutankamon’un biyografisinden minik iki paragraf; “Tutankamon, Tektanrılı Aton dinini kuran, IV. Amenotep'in oğludur. Saltanıtının ilk çağlarında, Mısır'ın eski çoktanrılı dinine dönüş yaşandı. Kendisi de Tutankhaton adı yerine Tutankhamun adını aldı. Böylece, IV Amenetep'in kurduğu din söndü.”

İşte bu önemli. Çünkü, antik Mısır kültürü bugüne miras bıraktığı “tüm kültürü”, tek ve çok tanrılı dini gizemleri, semavi dinlerin bütün suçlamalarını bu dönüşüme borçlu!

Bu nedenle Tutankamon’un fetüsleri kadar “kanı” da önemli. Ancak yine aynı nedenle bu fetüsler ve günümüze gelen “süreci” de önem kazanıyor. Tutankamon küresel bağlamda etkileri olan bir dönüşümü kısa süreli iktidarı döneminde yeniden yarattı.

Bu yüzden, “ölümü” ve “laneti” üzerine yapılan, her biri ayrı bir macera tadındaki spekülasyonlar ve söylenceler ayrı bir önem kazanıyor. Nasıl öldürüldüğü, “kim” tarafından öldürüldüğü, bacaklarındaki kırıklar, mezarının gizli-saklı olması, acilen defnedilmesi, lahitini bulanların birer birer ölmesi ayrı ilgi alanları.

Evet “fetüsler” önemli, çok önemli! Çünkü günümüz dünyasında “medeniyetler savaşı” olarak adlandırılan “garaipliğin” tohumu biraz da bu “kanda” saklı.

Peki bu sır çözülebilecek mi? Çok mümkün! Tutankamon’un “uzaydan gelen” kolyesi ile başlayabiliriz!



Bu haber 2,362 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,214 µs