Uygun adım savaşa! | " /> Uygun adım savaşa! | "/>

En Sıcak Konular

Uygun adım savaşa!

8 Ağustos 2008 12:16 tsi
Uygun adım savaşa! Türkiye’nin kuzey doğu sınırı neredeyse savaşa açılıyor. AB ve ABD ayakta. Diğer yandan Rus uçakları Gürcistan semalarında uçarken, Saakashvili seferberlik emri verdi. İşte sıcak gelişme ile ilgili son dakika bilgileri…

AB Komisyonu çatışmalardan endişeli

Gürcistan-Güney Osetya arasındaki çatışmalara dönüşen gerilimin yakından izlendiğini belirten Avrupa Birliği (AB) Komisyonu yetkilileri, AB’nin Rusya, ABD, Gürcistan ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ile yakın temasta olduğunu duyurdular. “Rusya ile Gürcistan ilişkilerindeki dramatik gelişmelerden” söz eden AB Komisyonu bünyesinde konuya ilişkin izleme ve değerlendirme toplantıları yapıldığı ifade ediliyor. AB Dönem Başkanı Fransa ve AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana, dün, şiddete son verilmesi ve gerilimin düşürülmesi çağrılarında bulunmuşlardı.

Beyaz Saray: Çatışmalar derhal dursun

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, taraflardan Güney Osetya krizinin çözümü için doğrudan görüşmeler başlatması istendi. Olimpiyat Oyunları için ABD Başkanı George Bush ile Çin’in başkenti Pekin’de bulunan Beyaz Saray sözcüsü Gordon Johndroe, “Tüm taraflar şiddete derhal son vermeli ve sorunu barışçı yollarla çözmek için doğrudan görüşmelere başlamalı” dedi.

Şaakaşvili orduya seferberlik emri verdi

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, televizyondan yayımlanan ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya Federasyonu’na Gürcistan kentlerini bombalamaya son vermesi çağrısında bulundu. Saakaşvili, “Gürcü kuvvetlerinin Tshinvali’nin büyük bir bölümünü özgürleştirdiğini” ifade ederek, “binlerce yedek askeri seferber ettik” dedi. 

Saakaşvili, ayrıca uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, Rusya’nın Gürcü topraklarını işgal girişimine karşı tepki göstermelerini istedi. Mihail Saakaşvili, halktan da saldırılardan korkmamasını istedi.

Güney Osetya Rusya'dan yardım istedi

Rus İnterfaks ajansı, Güney Osetya yönetiminin daha fazla kayıp olmasını engellemek için Rusya’dan bir saat içinde yardım göndermesini istediğini duyurdu. İnterfaks, Güney Osetya Güvenlik Konseyi Başkanı Anatoliy Barankeviç’in yaptığı açıklamada, “Rusya’dan yardımı bir saat içinde göndermesini istiyoruz. Aksi takdirde çok sayıda kayıp olacak” ifadesini kullandığını kaydetti.

Rusya’dan Gürcistan’a uyarı: Karşılık veririz

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Güney Osetya’ya giren Gürcistan’a sert tepki gösterek, karşılık verecekleri uyarısında bulundu. Devlet Başkanı Dimitri Medvedev de güvenlik konseyini acilen toplantıya çağırdı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, temaslarda bulunmak için gittiği Çin’de Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, “Gürcistan yönetimi Güney Osetya’da çok saldırgan eylemler düzenliyor. Aslında ağır silahlar ve zırhlı araçlar kullanarak savaş başlattılar” dedi. Putin, “saldırgan Gürcistan’ın Güney Osetya’daki eylemlerine Rusya’nın yanıt vereceği” uyarısında bulundu.  Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev de Moskova’nın stratejisi konusunda yardımcılarıyla durum değerlendirmesi yaptı. Medvedev, Güvenlik Konseyi’nin toplanmasını istedi.

Ajansalar



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,774 µs