En Sıcak Konular

MHP'den CHP'li Kılıçdaroğlu'na tepki

8 Ağustos 2008 12:21 tsi
MHP'den CHP'li Kılıçdaroğlu'na tepki MHP'den rektör atamaları ve TSK üzerinden yapılan tartışmalarla ilgili açıklama geldi. MHP, sistemin tekrar gözden geçiril-mesini isterken TSK ile ilgili tavrı netti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, rektör atama sisteminin yeniden gözden geçirilmesi ve atamaların objektif kriterlere bağlanması gerektiğini belirterek, ''Yeni yasama yılında bununla ilgili bir düzenleme mutlaka hayata geçirilmelidir'' dedi.

Vural, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rektör atamalarının her zaman tartışma konusu olduğunu söyledi. MHP olarak, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in yaptığı kimi atamaları da eleştirdiklerini ifade eden Vural, ''Rektör atama sistemi yeniden gözden geçirilmeli ve atamalar objektif kriterlere bağlanmalı. Yeni yasama yılında bununla ilgili kanunu bir düzenleme hayata geçirilmelidir'' diye konuştu.

Oktay Vural, rektör atamaları konusunda, hem YÖK'ün hem de Cumhurbaşkanlığı makamının eleştirildiğini, bunun da üniversitelerde kamplaşmalara, cepheleşmelere neden olduğuna dikkati çekerek, bilim yuvası olan üniversitelerin serbest bırakılması gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün atadığı rektörler arasında CHP Bilim Kurulu üyesi ile AK Parti milletvekili aday adayının da bulunduğuna işaret eden Vural, tüm bu tartışmaları ortadan kaldırmak için rektörlük seçim sisteminin yeni bir değerlendirmeye tabi tutulması ve buna göre yapılandırılması gerektiğini söyledi.

''Yapılması gereken, rektör atama sürecini tartışma alanından çıkartmaktır'' diyen Vural, parti olarak bu konuda bazı hazırlıklar yaptıklarını bildirdi.

Vural, TBMM Genel Kurulunda yeni üniversite kurulmasına yönelik düzenlemeler yapılırken, konuyla ilgili düşüncelerini bir çok kez dile getirdiklerini anlatarak, ''Aslında rektör atamaları tartışılmamalıdır. Tartışılması gereken; öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve üniversitelerin yaşadıkları sorunlardır. Bilim kadrolarının yetiştirilmesinin önü açılmalı. Bundan sonraki süreçte üniversitelerimizi rahat bırakmalıyız. Bırakın üniversiteler bilim üretsin, çocuklarımızı yetiştirsin. Ancak görünen o ki üniversiteler fokurdatmak isteniyor. Bunun kimseye bir faydası olmaz'' diye konuştu.

Vural, rektör ataması konusunda hem YÖK'ün hem de Cumhurbaşkanının kanundan gelen bir hakkı kullandığını, buna da herkesin saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

-CHP'NİN TSK İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI-

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun TSK'ya yönelik sözlerini de eleştirdi. ''TSK'yı siyasi tartışmaların içine çekmek yanlış'' diyen Vural, Türk ordusunun temelinin disiplin olduğunu söyledi.

Vural, Yüksek Askeri Şura'da (YAŞ) ihraç kararı çıkmaması eleştirilirken, ''Türk ordusu disiplinden taviz verdi'' yönünde intiba uyandıracak açıklamaların yanlış olacağını, bu durumun TSK'nın caydırıcılığını ortadan kaldıracağını savundu.

YAŞ kararlarının siyasi tartışma konusu yapılmamasını isteyen Vural, ''Daha önce bunu AKP yapıyordu ve Sayın Başbakan YAŞ kararlarına şerh koyuyordu. Bu yıl ise CHP 'Niye ihraç olmadı' diyor. Bu iki parti, ordu üzerinden siyaset yapmayı alışkanlık haline getirdi. AKP ve CHP, TSK üzerinden siyaset yaparak, kurumu yıpratıyor'' görüşünü dile getirdi.

AA



Bu haber 315 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,739 µs