En Sıcak Konular

Gündemi okuyun: 360 derece Türkiye

8 Ağustos 2008 14:18 tsi
Gündemi okuyun: 360 derece Türkiye Türkiye bugün bu dört olayı konuşuyor

Türkiye bugün dört gelişmeyi odağına aldı, iyibilgi Türkiye’nin gündemini okurlarına sunuyor.

Selimiye kışlasına havan toplu saldırı

Türkiye’nin öncelikli gündem maddesi dün Üsküdar’da gerçekleştirilmeye çalışılan havan toplu saldırı. Üsküdar Belediyesi’nin Atölyeler Caddesi üzerinde bulunan ek hizmet binasında sabah saat 09:13’te patlama yaşandı. Aynı saatlerde binanın karşısında bulunan Karacaahmet Mezarlığı’nda da 3 patlama meydana geldi. Şiddetli patlamada bina önünde 3 işçi ile mezarlıkta bir evsiz yaralandı. Patlamaya önce bomba veya gaz sıkışmasının yol açtığı öne sürüldü. Bölgede inceleme yapan bomba imha ekipleri, mezarlıkta bir havan topu mekanizması ile 3 havan mermisi kovanı ve belediye binasında da 1 boş kovan buldu. 4 havan mermisinin mezarlıktan ateşlendiği 3’ünün mezarlık içine düştüğü ve diğerinin de Belediye binasının park yerindeki bir kamyona isabet ettiği öne sürüldü. Gazeteler patlamayı Selimiye’deki askeri kışlaya yapılmak istenen bir saldırı olarak değerlendirdi. Henüz saldırının kışlaya mı yönelik olduğu soru işareti. İstanbul valisi Muammer Güler, mezarlıkta bulunan düzeneğin incelendiğini belirtti. Ancak açık olan bulunan boş kovanlar ve terörün kent merkezinde ilk kez havan toplu bir saldırı yapmaya çalışması.

CHP yalnız kaldı

Türkiye’nin ikinci gündem maddesi giderek yalnızlaşan CHP… bugün Akşam gazetesinden Serdar Turgut’un yaptığı analize göre CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri’yle girdiği tartışmada Türkiye’de yapılan bir uzlaşmanın dışında kaldığını ortaya koyuyor. Her ne kadar CHP lideri Deniz Baykal tartışmaların ileriye götürülmesini istemediğini belirtse de yine aynı gazetenin yazarı iletişimci Ali Saydam CHP’nin bu tavrıyla ‘sosyal paydaşını’ yitirdiğini, Baykal’ın partiyi uçurumun kenarına getirdiğini belirtiyor.

Kuzey doğu sınırında savaş çanları

Türkiye bu sabah aslında uzun bir süredir güçlü işaretleri alınan bir ‘savaş’ haberiyle uyandı. Kendisine bağlı ancak özerk bir yapıda olan Güney Osetya’yı kontrolü altına almaya çalışan Gürcistan’ın yaptığı askeri müdahaleye Rusya zayıf da olsa askeri uçaklarıyla karşılık verdi. Bölgede tansiyon yükselirken ABD ve AB çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu. Türkiye çatışmaları kaygıyla izlerken Gürcistan sivillerin tahliyesi için askeri hareketliliğini üç saatliğine askıya aldığını duyurdu. Tüm dünya çatışmaların geleceğine endişeyle bakıyor.

Ergenekon hız kesmedi

Türkiye’nin gündemindeki dördüncü madde şüphesiz Ergenekon davası. İddianame eklerinin yayınlanmasıyla Ergenekon tartışmaları yeniden alevlendi. Manşetler tekrar iddianameye yöneldi. Bugün Türkiye’nin gündemine damgasını vuran Radikal gazetesinin manşeti oldu. Gazete en az darbe günlükleri kadar önemli bir diyaloğu yayınladı. Manşete yansıyan kuvvet komutanlarının konuşmaları Erdoğan hükümetini düşürmeye yönelik. Diyaloglar şöyle gelişiyor:

“Önümüzdeki 1-1.5 sene içinde çok radikal kararlar almak veya kadere razı olmak mecburiyetindeyiz. Bu hükümetten halkın ümidinin kalmaması lazımdır. Medya patronları denetim altına alınmalıdır. (F)
- Amaç devleti ele geçirmektir. Her türlü sertlik ile mücadele edelim. Taviz vermeyelim. İyi basına ihtiyacımız var. (Ö)
- Başbakan ile özel görüşmelerde hakaret etmek lazımdır. YÖK Başkanı, İstanbul Üniversitesi Rektörü gibi laik kesimin önde gelenleri ziyaret edilmelidir. (Ç)
- Yapılmasını istediğimiz konular MGK’da gündeme getirilmemeli, Başbakan Genkur. Kh.na davet edilerek görüşme yapılmalıdır. (T)”

iyibilgi.com



Bu haber 1,075 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,510 µs