En Sıcak Konular

İskenderun Körfezi'ne 3 yeni tersane

8 Ağustos 2008 14:44 tsi
Doğu Akdeniz'de Ortadoğu'nun kapısı konumundaki İskenderun Körfezi'nde, gemi sökümünü de kapsayan 3 tersane yapımının planlandığı ve yer tespiti çalışmaları yapıldığı bildirildi.

TBMM Tarım ve Köyişleri Komisyonu üyesi ve AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Liman-İş Sendikası İskenderun Şubesini ziyaretinde, İskenderun Körfezi'nde 3 yeni tersane yapılmasının planlandığını söyledi.

Tersanelerde, gemi yapımından sökümüne kadar her türlü çalışmanın yapılacağını belirten Karasayar, planlanan tersanelerin ise çevre dostu olacağını bildirdi.
Türkiye'nin denizcilikten yeterince yararlanamadığını vurgulayan Karasayar, şöyle konuştu:
“Hükümetimiz döneminde tersanecilik alanında ciddi başarılar elde edildi. Şu anda da bölgemizde üç tersaneci, yatırım yapmak üzere bekliyor, yer tespiti çalışmaları var. Ülkemizde bugün paranızı peşin verip gemi yaptırmak isteseniz bile 7 yıl öncesine sıra alamıyorsunuz. Yeni tersanelerin kurulmasıyla hem istihdam sağlanacak hem de gemi yapım süreleri kısalacak. Bir tersanenin yaklaşık 2-3 bin kişiye istihdam sağlama durumu var. Bu da bölgemiz için sevindirici bir olay.”

İskenderun Limanının özelleştirilmesi sürecine de değinen Karasayar, liman özelleştirilmediği için rekabet şansının düştüğünü söyledi.
 
HÜKÜMET KONTROLÜ ÜSTLENMELİ
Hükümetin artık kontrol ve denetim görevini üstlenmesi gerektiğini belirten Karasayar, “İskenderun Limanı şu anda özelleştirilme kapsamında olduğundan hükümetimizin buraya yatırım programı yok, ama bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek için bazı ek tedbirler alınması söz konusu. Bu kapsamda limana, çalışmayan vinçler yerine, vinç hizmeti alımı sağlanacak. Amacımız İskenderun limanını bölgemize, kentimize, ülkemize en iyi şekilde hizmet edecek duruma getirmek” dedi.

Liman-İş Sendikası Şube Başkanı Ethem Uslu da, limanda iş yoğunluğunun her geçen gün arttığını, ancak, ömrünü tamamlamış 30 yıllık iş makineleriyle hizmet vermekte zorlandıklarını belirtti.

Uslu, limana yeni iş makineleri alınmasını ve konteyner terminali yapılması gerektiğini ifade etti.

8 sütun



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs