-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Osetya yerle bir -Video

8 Ağustos 2008 16:09 tsi
Osetya yerle bir -Video Kafkasya'dan savaş çığlıkları yükseliyor. 20 yıl aradan sonra yine silahlar konuştu! Bu arada Gürcistan Türkiye'den yardım istedi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili CNN International'a yaptığı açıklamada, ülkesinin kendini savunmaya çalıştığını söyledi. Saakaşvili, Gürcistan'a yardım etmenin ABD'nin çıkarına da olduğunu vurguladı.

Öte yandan Kafkasya'da 20 yıl aradın sonra yeniden kan döküldü. Gürcistan'ın ayrılıkçı bölgesi Güney Osetya'daki Rus barış gücü askerlerinin Komutanı Murad Kulahmedov, başkent Tshinvali'nin ''yerle bir edildiğini'' söyledi.

Güney Osetya'daki Rus barış gücü askerlerinin Komutanı Murad Kulahmedov , Rus İnterfaks ajansına yaptığı açıklamada, ''Birkaç saatlik ağır bombardıman nedeniyle kent yerle bir edildi'' ifadesini kullandı. İşte dün gece başlayan ve bugün gün boyu süren bombardımanın görüntüleri;

Bu arada Gürcistan hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait, aralarında bombardıman uçaklarının da bulunduğu 9 savaş uçağından 2'sinin düşürüldüğü bildirildi. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ülkesinin hava sahasına giren 2 Rus savaş uçağının düşürüldüğünü, Güney Osetya'ya 150 Rus tankının girdiğini kaydetti.

 


Diğer taraftan Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze ve Güvenlik Sekreteri Aleksandır Lomaya'nın başkent Tiflis yakınlarındaki Vaziani askeri üssüne gitti. Gurgenidze ve Lomaya'nın, Vaziani üssünde genel seferberlik ilanından sonra silah altına alınan yedek askerlerin toplanması ve benzeri durumlarıyla ilgili incelemelerde bulundukları bildirildi. Gürcistan'ın Vaziani, Gori, Batum, Senaki ve Kutaisi üslerinde yedek askerlerin ve gönüllülerin toplanmaya başladığı, yedek asker ve gönüllü silah altına alınanlardan oluşan iki birliğin çatışma bölgesine gönderildiği kaydedildi.

 


 

 


 

 


 


İnternet haber



Bu haber 1,184 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,119 µs