En Sıcak Konular

Bush'a böyle anlattı

8 Ağustos 2008 17:40 tsi
Bush'a böyle anlattı Rus ordusu Gürcistan topraklarında, Güney Osetya'da ülke merkezine doğru ilerlerken, Putin Çin'de, olimpiyat açılışında. Bush Kafkaslar'daki gerilimi ilk ağızdan dinliyor...

Olimpiyatların açılış töreni nedeniyle Çin’de bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Pekin’de konuyu ABD Başkanı George Bush ile görüştü, gelişmelerle ilgili bilgi verdi, Gürcistan’ın saldırısının karşılıksız kalmayacağını açıkladı.

Öte yandan Gürcistan'da sıcak çatışma sürüyor. Gürcistan hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait, aralarında bombardıman uçaklarının da bulunduğu 9 savaş uçağından 2'sinin düşürüldüğü bildirildi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, ülkesinin hava sahasına giren 2 Rus savaş uçağının düşürüldüğünü, Güney Osetya'ya 150 Rus tankının girdiğini kaydetti.

Diğer taraftan Gürcistan Başbakanı Lado Gurgenidze ve Güvenlik Sekreteri Aleksandır Lomaya'nın başkent Tiflis yakınlarındaki Vaziani askeri üssüne gitti.

Gurgenidze ve Lomaya'nın, Vaziani üssünde genel seferberlik ilanından sonra silah altına alınan yedek askerlerin toplanması ve benzeri durumlarıyla ilgili incelemelerde bulundukları bildirildi

Gürcistan'ın Vaziani, Gori, Batum, Senaki ve Kutaisi üslerinde yedek askerlerin ve gönüllülerin toplanmaya başladığı, yedek asker ve gönüllü silah altına alınanlardan oluşan iki birliğin çatışma bölgesine gönderildiği kaydedildi.

Rusya, Haberi yalanladı

Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili Gürcistan üzerinde 2 Rus savaş uçağının düşürdüklerini açıklarken, Rusya Savunma Bakanlığı bu haberi yalanladı.

Gürcistan ordusunun ayrılıkçı bölge Güney Osetya'ya yönelik başlattığı operasyon ile ilgili bölgeden bir birine zıt haberler geliyor. Gürcistan tarafı Rus uçaklarının Gürcistan'ı bombaladığını açıkladı. Reuter Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Saakaşvili 2 Rus uçağının Gürcü güvenlik güçleri tarafında düşürüldüğünü iddia etti. Rusya'nın İtar-Tass Haber Ajansı'nda yer haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı Gürcistan üzerindeki Rus savaş uçaklarının düşürülmesi haberi yalanlandı.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in Rus vatandaşlarının ölümlerinden sorumlu olanların cezasız bırakılmayacağı açıklamasının ardından Rus Kanal 1 televizyonu Rus askerlerinin ve tanklarının Güney Osetya'ya girdiğini duyurdu.

Televizyon, görüntülerini yayımladığı Rus askerlerinin yer aldığı tankların bulunduğu konvoyun Güney Osetya'ya girdiğini belirterek, konvoyun birkaç saat içinde başkent Tshinvali'ye ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Pekin'de, Gürcistan'ın bu adımının karşılıksız kalmayacağı açıklamasında bulunmasından sonra Rusya Savunma Bakanlığı da Güney Osetya'daki vatandaşlarının korunacağını açıklamıştı.

Putin, Pekin'de ABD Başkanı George Bush ile de bu konuyu görüştüğünü bildirmişti.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,125 µs