En Sıcak Konular

Pazarda duaya jet soruşturma

8 Ağustos 2008 18:50 tsi
Pazar yerinde yapılan duadan rahatsız olan bir vatandaş soluğu savcılıkta alınca,belediye başkanı ve müftü hakkında jet soruşturma açıldı.

Bursa'nın Karacabey İlçe Belediye Başkanı Ergün Koç ve İlçe Müftüsü Osman Şen hakkında, pazarda belediye hoparlörlerinden ''dua okuttukları'' iddiasıyla inceleme başlatıldığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, ilçede kimliği açıklanmayan bir vatandaş, ''Karacabey Müftülüğü'nde görevli bir müezzin tarafından yaklaşık iki aydır her hafta salı günleri kurulan ilçe pazarındaki belediye hoparlöründen dua okunduğu, pazarın bereketli geçmesi için okunan duadan rahatsız olduğu'' iddiasıyla Karacabey Kaymakamlığına şikayet dilekçesi verdi.

Dilekçe üzerine başlatılan inceleme çerçevesinde ifadesine başvurulduğu öğrenilen Belediye Başkanı Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe pazarının kurulduğu salı günleri, son bir kaç aydır okunan duanın çok yönlü dilekler içerdiğini söyledi.

Devlete ve millete, kanunlara saygılı olarak uzun yıllardır hizmet ettiğini ifade eden Koç, şunları kaydetti:

''Karacabey Belediye Başkanı olarak son birkaç yılda şahsımı hedef alan çeşitli soruşturmalara muhatap oldum. Demokratik ve laik cumhuriyetimizin Atatürk ilkeleri ışığında yürütülmesini savunan biriyim. Şahsıma yönelik olarak ve kökenlerinde siyasi iftiraların yer alabileceği soruşturmalarla sürekli karşılaşıyorum. Ancak, esnafımıza ve insanlarımıza dürüst bir ortamda, bereketli kazançlar sağlamayı öneren bir alışveriş duasına izin vermekten soruşturmayla karşılaşacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Hani, 'Ne İsa'ya ne de Musa'ya yaranamadık' derler ya, bu da öyle bir şey. Bir vatandaşımızın yanlış yorumu nedeniyle ifade vermek zorunda kaldık. Şu konu her zaman bilinmelidir ki; Ergün Koç olarak ülkeme, milletime ve Karacabey'deki her insanımıza en iyi hizmeti vermek, benim görevimdir. Benim anlayışımda ayırımcılık yoktur. Bugüne kadar yoğun biçimde çalışmaktan yılmadık, yorulmadık. Böyle basit ve abartılı şikayetlerden de yılmadan, azimle çalışmaya devam edeceğiz.''

İlçe Müftüsü Osman Şen de incelemeye neden olan duada, alıcı ve satıcılara dürüstlük içinde, bereketli kazanç sağlamaları, haksızlık etmeden, öfkeyi ve düşmanlığı körüklemeden hareket etmelerinin istendiğini dile getirerek, ''Dua metninde ayrıca, devlete ve millete kötülük yapmak isteyenlerin çabalarını boşa çıkarma isteği ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm güvenlik güçlerine her zaman başarılı olmaları dileği de yer alıyor. Böyle anlamlı bir dua yüzünden inceleme başlatılması ilginç'' dedi.

samanyoluhaber.com



Bu haber 833 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,684 µs