Türkiye'ye kırgın | " /> Türkiye'ye kırgın | "/>

En Sıcak Konular

Abhazya Türkiye'ye kırgın

8 Ağustos 2008 20:00 tsi
Abhazya Türkiye'ye kırgın Gürcistan güçlerinin Güney Osetya’ya girmesinde Türkiye’nin de payı olduğuna inanan Abhazya Parlamentosu Başkan Yardımcısı İrina Agırba, Türkiye’nin askeri açıdan Gürcistan’a destek olması nedeniyle kırgın olduklarını söyledi.

Gürcistan askeri güçlerinin Güney Osetya yönetim merkezi Tskhinvali şehrine girmesi nedeniyle Abhazya Cumhuriyeti Parlamentosu Meclis Başkan Yardımcısı İrina Agırba ve beraberindeki 9 parlamento üyesi Ankara Atlı Spor Kulübü’nde basın açıklaması yaptı. Meclis Başkan Yardımcısı Agırba, bir haftadır Gürcistan Osetya sınırında çatışmalar yaşandığını kaydederek, dün ise Gürcistan’ın askeri kuvvetlerinin, Güney Osetya’ya girdiğini açıkladı. Sivil halk ve bölgedeki Barış Gücü askerlerinde çok sayıda ölü olduğu haberini aldıklarını kaydeden Agırba, bugün ise Gürcü birliklerin Osetya güçleri tarafından geriye çekilmeye zorlandığını anlattı. Abhazya askeri güçlerinin üst düzey alarma geçtiğini ve tüm hazırlıklarını yaptığını söyleyen Agırba, Osetya halkına destek olmaya hazır durumda olduklarını ifade etti. Abhazya ordusunun sınıra doğru harekete geçtiğini açıklayan Agırba, Gürcistan güçlerinin çekilmemesi halinde, Osetya’ya gerekli desteği vereceklerini ifade etti.

Türkiye’nin, Gürcistan saldırısı sonrasında sessiz kalmasına kırıldıklarını ifade eden Agırba, Türkiye’nin Gürcistan’la çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini belirtti. Agırba, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz dönemde Abhazya’nın ve Gürcistan arasında da bu tür olaylar olmuştu ve Gürcistan saldırmıştı. Bu konuda suçlu Osetya ve Abhazya değildir, Gürcistan’dır. Türkiye’nin, Gürcistan’dan çıkarları var ama tek taraflı olarak askeri açıdan Gürcistan’a verdiği destek kırgınlık yarattı. Türkiye’nin bu desteğini anlamak mümkün değildir. Türkiye ile bizim geçmişten gelen bir bağımız da var. Türkiye’nin vergileri Gürcistan’a gitti. Milyonlarca dolar Türkiye’nin kendi halkına vermesi gerektiği vergiler Gürcistan’a geldi. Gürcistan’ın bu savaşlardaki emellerini gerçekleştirmesinde Türkiye de ön ayak olmuş oldu. Bugün öldürülenlerde de bu paralarla alınan silahlarında payı var.” Daha sonra Agırba ve beraberindeki heyet Gürcistan Büyükelçiliği'ne giderek siyah çelenk bıraktı.

star



Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,850 µs