En Sıcak Konular

Serter Atatürk'ün ruhunu çağırmış

9 Ağustos 2008 08:44 tsi
Serter Atatürk'ün ruhunu çağırmış 28 Şubat döneminde üniversitelerde baş örtülü öğrenciler için kurulan 'ikna odalarının' mimarı olarak bilinen CHP Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter'in, Atatürk'ün ruhunu çağırdığı öğrenildi. İşte iddianameden sızan ilginç iddia...

Ergenekon iddianamesinde yer alan bilgilere göre, sanıklardan Doç. Dr. Ümit Sayın, MSN'de görüştüğü Z.Y. isimli şahsa "Nur Serter ruh çağırma seanslarına katılıyormuş. Atatürk'ün ruhunu da çağırıyorlarmış." diyor. Z.Y.'nin tepkisi ise şöyle oluyor: "Bu kadar olamaz hocam. Atatürk'ü buna alet ettiler."

Atatürk ve Kemalizm'i 'maske' olarak kullanıp, ülkede kaos ortamı oluşturarak darbeye zemin hazırlamak için provokatif eylemler düzenleyen Ergenekon terör örgütünün iddianamesine giren telefon konuşmaları ile MSN yazışmaları Doç. Dr. Ümit Sayın ile Binbaşı O.T. arasında geçiyor. Sayın, binbaşıya İstanbul Üniversitesi'nden bahsediyor. Eski İÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu'na yoğunlaştıklarını, üniversiteye dönme ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor. Ardından Nur Serter ve Kalfoğlu'nun Kemal Alemdaroğlu'nu sattığını ileri sürerken, "Nur Serter ve bizim enstitüdeki Ersin Abacı Kalfoğlu onu satıyor... Parlak'la (Prof. Dr. Mesut Parlak) görüşüyorlar ve f... gibi bilgi taşıyorlar." diyor. Binbaşı ise "Eeee, gelen ağam giden paşam devri hocam." cevabını veriyor. Sayın, "Ama hiçbir omurgalı bulamıyorum etrafımda. Emin olduğum tek omurgalı benim. Her taraf omurgasız ve yumuşakça kaynıyor." diye devam ediyor. Binbaşının karşılığı bu kez "Yumuşakçaların sayısı oldukça arttı. Zaten malumunuz yumuşakçaların hayata uyum sağlama yeteneği omurgalı insanoğlundan çok daha iyi." şeklinde oluyor. Bunun üzerine Sayın, eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Hürriyet yazarı Prof. Dr. Sevil Atasoy'a getiriyor sözü: "Atasoy da pek matah değil ama yine de kadında Yahudi disiplini ve iradesi var. Kötünün iyisi. Tiksindiğim Yahudi milletinden birisi ile sırt sırta mücadele edeceğim hiç aklıma gelmezdi. Ama kadında Yahudiliğin tüm özellikleri var."

Ümit Sayın'ın MSN'de Üsteğmen Z.Y. ile yazışmaları da iddianamede yerini aldı. Sayın, Prof. Dr. Nur Serter'in ruh çağırma seanslarına katıldığını ve Atatürk'ün ruhunu çağırdıklarını söylüyor. Belgedeki ifadeler şöyle:

Ümit Sayın: Bu arada Nur Serter ruh çağırma seanslarına katılıyormuş. Sevgi Dünyası dergisinde makaleler yazmış. Atatürk'ün ruhunu da çağırıyorlarmış ve beyti dosttan haberler alıyormuşlar. ..Beyti dost size kimi hatırlatıyor. Dost tarikatını değil mi?

Z.Y.: "Bu kadar olamaz hocam. Atatürk'ü buna alet ettiler."

Nur Serter, yıllar önce ruh çağırma seanslarıyla tanınan 'Sevgi Birliği' adlı tarikatın dergisinde yazılar yazmıştı. İstanbul Üniversitesi'nde rektör yardımcısı iken başörtülüler için kurdurduğu 'ikna odaları'yla tanınan Nur Serter, 'ispirtizma' (ruh çağırma, ruhlarla temas) seanslarıyla bilinen tarikatın kurucusu Dr. Refet Kayserilioğlu'nun çıkardığı 'Sevgi Dünyası' dergisinin yazarlarından olduğunu doğrulamıştı.

ZAMAN



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,507 µs