CHP doğru yolu buldu | " /> CHP doğru yolu buldu | "/>

En Sıcak Konular

CHP doğru yolu buldu

9 Ağustos 2008 08:53 tsi
CHP
 doğru yolu buldu YAŞ kararlarından ihraç çıkmaması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleriyle tartışmaya giren CHP geri adım attı. Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in açıklamaları manidar...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Silahlı kuvvetlerimizde, ihracı gerektiren hiç bir subay ve astsubayın bulunmamasından ancak memnuniyet duyarız. Hiç kimse CHP'nin tutumunu yanlış yorumlamasın" dedi.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, partisinin Serik ilçesine bağlı Gebiz belde teşkilatının açılışına katıldı.

Burada, gazetecilerin Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında ihraç kararı alınmamasına ilişkin sorusuna Öymen, "Silahlı kuvvetlerimizde, ihracı gerektiren hiçbir subay ve astsubayın bulunmamasından ancak memnuniyet duyarız" yanıtını verdi.

Hiçbir askeri görevlinin disiplin durumunun, görevinden ayrılmasını gerektirecek düzeyde olmamasından memnunluk duymayan kimsenin bulunmayacağını belirten Öymen, "Memnunluk duyanların başında da Sayın Başbakan gelir. Çünkü eğer ihraç kararı olsaydı Sayın Başbakan'ın da bir karar vermesi gerekirdi. Yola devam mı? Yoksa bu sefer değişiklik yapıp şerh koymaktan vaz mı geçecekti? Ümit ediyoruz ilerde de böyle bir tercih yapmak zorunda kalmaz ama daha sonraki YAŞ toplantılarında böyle bir zorunluluk çıkarsa Sayın Başbakan'ın ne yapacağını izleyeceğiz" diye konuştu.
 
Öymen, "Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra Başbakan'ın aynı yola mı devam edeceği, başka bir yola mı gireceği öğrenilecekti ama bu defa böyle bir durum ortaya çıkmadığı için Başbakan'ın ne karar vereceğini öğrenememiş olduk. Yine de TSK'dan hiçbir görevlinin ihraç edilmemesinden memnuniyet duyarız. Demek ki TSK'da hiçbir askeri yetkilinin disiplin düzeyi, ihraç edilecek duruma gelmediğini gösterecek düzeye yükselmiştir" dedi.
 
TSK'nın Türkiye'nin en hassas görevini yapan kuruluş olarak birlik ve bütünlük içinde çalışmasını arzu ettiklerini vurgulayan Kuzey Irak ile ilgili operasyonda eleştirilerinin doğrudan hükümete yaptıklarını söyledi.
 
"Bizim muhatabımız hükümettir. Söyleyecek bir şey olduğunda da doğrudan hükümete söyleriz" diyen Öymen, hiç kimsenin CHP'nin tutumunu yanlış yorumlamaması gerektiğini ve CHP'nin darbe yanlısı olduğu yönündeki iddiaların yanlış olduğunu kaydetti.
 
Kapatma davasına maç benzetmesi
 
AK Parti hakkındaki kapatma davasının sonucu ve sonrasındaki gelişmelerin sorulması üzerine de Öymen, "Kapatma davası ile maç bitmedi. Maçın ilk yarısı bitti. İlk yarıda AKP bir gol yedi ve bir sarı kart gördü. Maçın daha ikinci yarısı var. İkinci yarıda aynı hataları yaparsa, gene laiklik karşıtı eylemlerine devam ederse, ikinci bir sarı kart görmesi ihtimali her zaman mevcuttur. İktidara, 'Bundan sonra başıma bir sıkıntı gelmez' rahatlığı içinde olmamalarını tavsiye ediyoruz. Yaptıkları hataları tekrarlamasınlar" diye konuştu.
CNNTurk



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,996 µs