Rusya apartmanı vurdu | " /> Rusya apartmanı vurdu | "/>

En Sıcak Konular

Rusya apartmanı vurdu

9 Ağustos 2008 14:00 tsi
Rusya apartmanı vurdu Dünya haber ajansları, Gürcistan'dan bu fotoğrafları geçti. Savaşın dehşet yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Fotoğraflar, Rus savaş uçaklarının bombaladıkları Gori kentinden. Bir apartmana bomba isabet etmesi sonucu, sivil ölümler meydana geldi.

Askerlerin, çöken apartmana gelerek bazı yaralıları askeri ciplerle hastanelere götürdükleri kaydedildi.

Reuters muhabiri, Gori'deki bombardımanda 5 katlı bir binaya isabet eden bombanın, 5 kişinin ölümüne, çok sayıda kişinin de yaralanmasına yol açtığını söyledi.

Ölü ve yaralıların askerler tarafından bölgeden taşındığı belirtildi.

Gori'nin dış mahalleleri Rus uçakları tarafından bombalanıyor.

Gori kenti, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin 50 kilometre güneyinde bulunuyor. Görgü tanıkları, şehrin yakınlarında özellikle Gürcü askerler ile ayrılıkçı Güney Osetya birlikleri arasında çatışmalar yaşandığını aktarıyor. Gürcistan'ın ana askeri üssü orada bulunuyor.

SAAKAŞVİLİ: 'RUSYA İLE SAVAŞ HALİNDEYİZ'

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvivili, ''Rusya ile savaş halinde olduklarını'' açıkladı.

Saakaşvili, televizyondan canlı yayınlanan Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Rusya'nın ''Gürcistan topraklarını işgal girişimini uzun süreden beri planladığını'' belirterek, ''İlan ediyorum. Rusya ile savaş halindeyiz'' dedi.

Saakaşvili, Rusya'nın bugüne kadar sürekli kendilerini tahrik ettiğini belirterek, ''Sağımızdan vurdular suskun kaldık. Solumuzdan vurdular suskun kaldık. Artık yeter, buna son vermek lazım'' ifadesini kullandı.

Saakaşvili, içinde bulundukları durum ile ilgili halktan gizleyecek bir şeyleri olmadığını belirterek, Gürcistan'ın kaderinin belirlendiği bir dönemde birlik çağrısında bulundu.

Saakaşvili ayrıca, "Bugün meclisten sıkıyönetim yasasını onaylamasını isteyeceğim" dedi.

CİHAN EKİBİ BOMBALANAN STALİN'İN DOĞUM YERİ OLAN KENTTE

Cihan Haber Ajansı, Ruslar tarafından bombalanan ve SSCB lideri Stalin'in doğduğu kent olan Güney Osetya'daki Gori kentine girdi. Cihan, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin 50 kilometre güneyinde bulunan kente girmeyi başaran ilk Türk ajansı oldu. Rus uçakları tarafından ağır bombardıman altında tutulan Shida Kartli bölgesinin de başkenti Gori de saldırıda onlarca kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda yaralının olduğu tahmin ediliyor.

Sabahın erken saatlerinde Gürcistan'ın Gori kentine bomba yağdıran Rus savaş uçakları, sivil alana yerleşen askerleri hedef aldı. Sivil halkın yaşadığı binaların yanında mevzilenen Gürcü askerleri, bombaların yağdığı saatlerde daha güvenli alanlara hareket etti.

Sivil alana düşen bombalar binalara büyük zarar verdi. Rus bombardımanına hedef olan beş katlı bir apartmanda da askerler tarafından 5 ceset çıkarıldı. Halk şaşkın bir halde evlerine kaçarken kentte çok sayıda Gürcü askerinin olduğu gözlendi. Bombaların isabet ettiği araçlar da büyük zararlar oluşurken dumanların yükseldiği kentte can güvenliğinin olmadığı görüldü. Ambulanslar durmadan hastanelere yaralı taşırken askerlerin büyük çoğunluğunun genel seferberlik çağrısı üzerine silâhaltına alınan kişiler olduğu

Ailesi bombanın isabet ettiği binanın altında kalan bir Gürcü vatandaş, savaşa lanet yağdırırken, bir kadın da yaşadığı binanın yerle bir olduğunu söyledi. Bombaların yağdığı Gori kentine sadece 60 kilometre uzaklıkta olan başkent Tiflis'te ise hayat nispeten normal seyrinde devam ediyor. Bölgede Rus savaş uçaklarının saldırısı devam ediyor. Gürcistan hükümeti saldırının bilançosu hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

Kentte 2002 yılında yapılan nüfus sayımına göre yaklaşık 50 bin kişi yaşıyor. 
 


 


 


 



Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,617 µs