En Sıcak Konular

Cezayı halktan toplayacak

9 Ağustos 2008 14:58 tsi
Cezayı halktan toplayacak AK Parti'de Anayasa Mahkemesi kararı sonrasında Hazine yardımını ödemek için partiye bağış kampanyası başlatılması gündemde. Parti halka başvuracak...

 AKP ayrıca yerel seçim öncesi gelecek Hazine yardımına da güveniyor.  Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra AKP kapatılmadı fakat Hazine yardımının yarısı olan 25 milyon YTL'yi iade etmek zorunda.
 
Rakam yüksek olunca planlamalar da şimdiden başladı. Gündemde bağış kampanyası başlatmak da var, parayı taksit taksit ödemek de...

Konuyla ilgili açıklama yapan Bülent Gedikli, "Sadece milletvekillerinden değil vatandaşlardan da belirli miktarda yardım toplayabiliriz. MYK öyle bir karar alırsa bir bağış kampanyası da yapabiliriz. Partiye bağışların önemli katkısı olacaktır" dedi.
 
Maliye Bakanlığı'nın tebliğine göre ödeme yapabileceklerini belirten Gedikli, arzularının Maliye tarafından kendilerine bir taksitlendirme programının hazırlanması olduğunu söyledi.
 
Partinin kasasında yeteri kadar para olmadığını ifade eden Gedikli, taksitlendirme söz konusu olursa bir miktar da faizin işleneceğini söyledi.
 
Planlamaları yapan Bülent Gedikli, partinin maddi anlamda zorlanmayacağını belirterek, yerel seçim öncesi gelecek olan Hazine yardımını hatırlattı.

Gedikli, "Bizi zora sokmayacak. Çünkü 2009 da seçim olacağı için iki katı Hazine yardımı alacağız. 100 milyon YTL'ye yakın bir yardım almamız söz konusu" dedi.
 
AK Parti'nin evde yaptığı hesap çarşıya uyacak mı? Bunu Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı gösterecek.
 
Karar eylül ayında açıklanırsa 2008 yılı bitmeden paranın ödenmesi gerekecek ki bu da tüm planlamasını 2009 yılı için yapan AK Parti'nin hesaplarını zora sokacak.

AA



Bu haber 335 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs