En Sıcak Konular

Türk sınırında hareketlilik

9 Ağustos 2008 16:12 tsi
Türk sınırında hareketlilik Rusya ve Gürcistan arasında patlak veren savaş Türkiye'yi de hareketlendirdi. Erdoğan'ın Saakaşvili ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra Kızılay harekete geçti.

Gürcistan-Rusya savaşı sonrası Türkiye önlemlerini alıyor. Türk Kızılayı Artvin'de bekliyor, Sarp Sınır Kapısı'nda hazırlıklar tamam

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Kafkasya’daki çatışma nedeniyle Hopa ilçesindeki Sarp Sınır Kapısı’nda tüm tedbirleri aldıklarını belirterek, "Kapıdaki insan ve yaya trafiği, normal seyrinde sürüyor" dedi.

Aydoğdu, kafkasya’da süren çatışmaların, sınırın öte yanındaki Gürcistan’ın Batum kentinde olağanüstü bir duruma sebebiyet vermediğini belirterek, "Biz Sarp Sınır Kapısı’nda tüm tedbirlerimizi aldık" diye konuştu. Tırların giriş ve çıkışında herhangi bir yığılma olmadığını kaydeden Aydoğdu, gelişmeleri adım adım takip ettiklerini sözlerine ekledi.

Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi Müdürü Zafer Karakaş, Kafkaslardaki çatışmaların sürmesi halinde ortaya çıkabilecek sağlık hizmetleri ihtiyacının karşılanabilmesi için Sarp Sınır Kapısı’na, 3 doktor, 4 hemşire ve 30 uzman personel ile sahra hastanesi yönlendirdiklerini söyledi.

Karakaş, Rusya ile Gürcistan arasındaki çatışmaların ardından ortaya çıkan insani yardım ihtiyacının karşılanabilmesi için Gürcistan ve Rusya Kızılhaçı ile temasa geçtiklerini söyledi. İnsani yardım için bu ülkelerden gelecek daveti beklediklerini belirten Karakaş, "Basından ve elçiliklerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda ciddi boyutta bir olayla karşı karşıya olduğumuzu gördük. Davet geldiğinde, zaman kaybını önlemek amacıyla gerekli ekipman ile personelimizi Sarp Sınır Kapısına yönlendirdik" diye konuştu. Öncü ekiplerin sınır kapısına ulaştığını ve bir koordinasyon merkezi oluşturduğunu anlatan Karakaş, koordinasyon merkezinin gelişmelere göre insani yardım konusunda acil önlemler alacağını kaydetti. Bölgeye Ankara’dan bir sahra hastanesi gönderildiğini, Samsun, Trabzon ve Erzurum kan merkezlerinden 3 doktor, 4 hemşire ile Türkiye genelinden 30 uzman personelin sınıra yönlendirildiğini ifade eden Karakaş, personel ve sahra hastanesinin bugün sınıra ulaşacağını vurguladı. Karakaş, Elazığ ve Erzurum bölge afet müdürlüklerinin gerekli lojistik desteği sağladığını, Rize ve Trabzon şube başkanlıklarının da "toplanma merkezi" olarak belirlendiğini kaydetti. (aa)

AA



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,704 µs