En Sıcak Konular

Gürcistan kaç kayıp verdiğini açıkladı

10 Ağustos 2008 18:14 tsi
Gürcistan Sağlık Bakanı Aleksandır Kvitaşvili, ayrılıkçı Güney Osetya'daki çatışmalarda 92 kayıp verdiklerini bildirdi.

Kvitaşvili, yaptığı açıklamada, çatışma bölgesinde verdikleri kayıplardan 42'sinin sivil olduğunu, başkent Tiflis'teki hastanelerde de 400'e yakın yaralının bulunduğunu söyledi.

Yaralılar için acilen kana ihtiyaç duyduklarını belirten Kvitaşvili, Ukrayna'nın tıbbi yardım malzemesi gönderdiğini ifade etti.

Güvenlik Konseyi Sekreteri Aleksandır Lomaya da yaptığı açıklamada, Güney Osetya'nın Rusya'ya açılan Roki tünelinden ağır teçhizat ve Rus askerlerinin bölgeye girişinin sürdüğünü ifade etti.

Lomaya, Rus uçaklarının bombardımanında Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'nin önemli derecede hasar gördüğünü kaydetti.

-ZUGDİDİ KENTİ BOŞALTILIYOR-

Öte yandan, Gürcistan'ın bir diğer ayrılıkçı bölgesi olan Abhazya'ya sınır Zugdidi kentinin, Rus savaş uçaklarının bombardımanı nedeniyle boşaltıldığı bildirildi.

Zugdidi kentinden öncelikle kadın ve çocukların çıkarıldığı ifade edildi.

Ablhazya'nın lideri Sergey Bağapş, yaptığı açıklamada, Yukarı Kodori Deresi'nden Gürcü birliklerinin çıkmasını istediklerini belirterek, ''Gürcü askerleri orayı (Yukarı Kodori) bir an önce terk etmeli'' dedi.

Gürcistan Savunma Bakanı David Kezeraşvili ise Gürcü birliklerinin Güney Osetya'daki çatışma bölgesinden geri çekilmeyeceğini, ülkenin toprak bütünlüğünü sağlamak için "her şeyi yapacaklarını" kaydetti.

Kezeraşvili ve İçişleri Bakanı Vano Merabişvili'nin, Güney Osetya'daki cephede bulundukları ve operasyonu buradan takip ettikleri belirtildi.

Gürcistan Savunma Bakanlığının da Rus uçaklarının olası bombardımanına karşı güvenlik tedbirleri çerçevesinde boşaltıldığı bildirildi.

-TİFLİS'TE GÖSTERİLER-

BU arada, başkent Tiflis'te halk, Rusya'nın Gürcü topraklarını ''işgal girişimini'' engellemek amacıyla protestolarını sürdürüyor.

Başkentteki çeşitli sevil toplum kuruluşlarının örgütlediği gösteriler, Rusya Büyükelçiliği önünde yapılırken, kent merkezinde de zaman zaman oluşturulan uzun araç konvoyları ile korno sesleri eşliğinde Rusya protesto ediliyor.

Gürcistan Patriği 2. İlia'nın katılımıyla Kilisede düzenlenen ayin töreninde ise çatışmalarda ölenler için dua edildi.

Patrik, Güney Osetya'daki çatışmaların bir an önce sona ermesini temenni etti ve daha fazla kan dökülmesini istemediklerini ifade etti.
 
zaman



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs