En Sıcak Konular

Erman Toroğlu: Erkeksen gel yanımda et!

10 Ağustos 2008 18:52 tsi
Hürriyet spor yazarı Erman Toroğlu öfkesini bugünkü yazısına taşıdı. Tatsız olay F.Bahçe'nin MTK maçında yaşanmış. Toroğlu, Fenerbahçeli taraftara seslendi:

Erman Toroğlu'nun yazısı:

Altan Tanrıkulu, MTK-Fenerbahçe maçı öncesi, kendini bilmez birinin saldırısına uğradı, tişörtü yırtıldı. Meğerse hedef benmişim. O kendini bilmeze sesleniyorum, cesareti varsa gelir o küfürleri karşımda eder.

BUDAPEŞTE güzel yer. Avrupa’da yaşayacak olsam, belki de ilk üç yerden biri olur. İnsanları sakin, güler yüzlü. Etrafta ortamı gerecek bir olay yok. Doğası çok güzel. Ulaşımı rahat, yemekler harika. Daha ne istersiniz ki...

Gittiğimizin ikinci günü, yani maçın oynanacağı gün... Benim çok sevdiğim bir çorba olan geyik çorbası içmeye gittik.

Altan’la beraberiz. Yanımızda da Budapeşte’de yaşayan, turizm işiyle uğraşan Şakir adında bir arkadaşım var. Şakir, İzmir’de üniversiteyi bitirmiş, gelmiş Budapeşte’ye hayat mücadelesi veriyor. O gün bizimle beraber Şakir’in kız arkadaşı da geziyor. O da Macar ordusunda paraşütçü. Kızın maç günü heyecanını gördüm, inanamadım. Çünkü Şakir’in arkadaşı inanılmaz derecede Fenerbahçe’yi tutuyor. Arabasının içinin her tarafı Türk ve Fenerbahçe bayraklarıyla süslü. Kızcağız o gün Fenerbahçe geldiği için çok heyecanlı.

Annesi ona bir elbise dikmiş. Askılı, sarı renk bir elbise. Göğsünde 1907 yazan bir arma var. Eteklerine lacivert bir biye geçirmiş. Üzerinde "1907 Fenerbahçe" yazıyor. Kız bu elbiseyi ilk defa giymenin heyecanını yaşayacak.

Sürekli küfür ve hakaret
Biz geyik çorbası ve hindi eti yedikten sonra Budapeşte’nin 20 kilometre dışındaki Şakir’in hediyelik eşya satan dükkanına gittik. Biz dükkana girdiğimizde aralarında bir bayan olan 8-9 tane Fenerbahçe formalı İstanbul’da gelen bir grup alışveriş yapıyordu.. Onları getiren mihmandarlar da Türk’tü. Ben tuvalete girdim. Çıktığımda o Fenerbahçeli grubun içinden biriyle Altan Tanrıkulu’nun tartıştığını gördüm. Altan, o Fenerbahçeli taraftarın yanlış yaptığını, ayıp ettiğini söylüyordu. "Altan ne oluyor?" dedim. "Yok bir şey Erman Abi" dedi. Dedi ama ortada bir şeyin olduğu belli. O üzerinde Fenerbahçe forması olan taraftar, ana-avrat, çoluk-çocuk demeden devamlı küfür ediyor.

O sırada dükkan sahibi Şakir olaya giriyor. Ne olduğunu da bilmiyor. Altan da hiçbir şey söylemiyor. Bu arada o devamlı küfür eden vatandaş, Altan’ın yanına geliyor, Altan’da hiçbir hareket yok, dümdüz heykel gibi duruyor. Altan’ın akşam maç serin olur diye giydiği uzun kollu Lacoste tişörtün yakasına yapışıyor. Altan’da gene bir hareket yok. Aynı vatandaş hem küfür ediyor, hem de tişörtü çekip yırtıyor.

Şikayet etse yanmıştı
O sırada Şakir bakıyor ki, olay büyüyecek, "Ben polis çağıracağım" diyor. Ben de çağırması yönünde fikir beyan ediyorum. Tam telefon açacakken Altan engelliyor, "Türkiye’den maç seyretmeye gelen Türk vatandaşının, buranın polisinin karşısında mağdur olmasını istemiyorum" diyor. İşte Altan böyle bir adam. Ben de tam tersi polisin gelmesini istiyorum. Ama tişörtü yırtılan, mağdur olan Altan taraf olarak buna razı olmuyor.

Fakat iş bu sefer daha değişik boyutlara geliyor. Şakir bu sefer bir telefon açıyor, onun dükkanına 200 metre ileride restoran çalıştıran iri yarı bir Türk vatandaşı geliyor. O sırada, olay çıkaranın da arasında bulunduğu Fenerbahçeli grup oradan uzaklaşıyorlar. Onları oraya getiren iki mihmandar da "Ne olursunuz polis çağırmayın, iş büyümesin. Çünkü polis gelirse, tişörtü yırtan vatandaşı içeri alırlar, en az 7 gün hücrede yatar" diyor. İşin daha da ilginç yanı, Şakir’in abisi bir Macar bayanla evli. Üstelik o bayan olayın olduğu bölgenin emniyet amiri.

ESAS OĞLAN BİZMİŞİZ
Polis gelmiyor, biz dükkanda oturmaya devam ediyoruz. Olayın aslını öğreniyorum. O vatandaş, ben dükkana gelince esas küfürleri bana etmiş. "O... çocuğu" demiş, "Sülaleni" demiş, bizim aileden herkesi geçirmiş. Altan da ona yaptığının yanlış olduğunu söylemek istemiş. Meğerse esas oğlan bizmişiz. O gelen Şakir’in arkadaşı çok sinirleniyor, "Ben bir dükkana gidip, geleyim" diyor ve gidiyor. Aradan 5 dakika geçiyor.

Bu sefer o gruptan üç kişi Şakir’in dükkanına geri dönerek tekrar alışverişe geliyorlar. Bu sırada da Şakir’in restorancı arkadaşı elinde bir silahla yanımıza geliyor. "Ben" diyor, "Bu adamı vuracağım." Bu sefer onunla uğraşmaya başlıyoruz. Olayın yanlış olacağını söylüyoruz. "Ama çok küfürlü konuştu" diyor vatandaş. "Olsun" diyorum, "Küfür eden kendine de eder."

Meğerse silahla gelen bu vatandaş yıllarca Hollanda’da yaşamış ve üç kişiyi öldürmekten 12 yıl hapis yatmış. "Fark etmez Erman Hocam" diyor, "Üç kişiyi götürdüm, bir de buna sıkarım. Ne fark eder?" diyor. "Senin çoluğun çocuğun yok mu?" diyorum, "Var" diyor, "Üç tane, hepsi de ufak." "Onları düşünüyor musun?" diyorum, biraz kendine geliyor. Ve bütün bu olup bitenleri Şakir’in Fenerbahçeli olan kız arkadaşı gözleri yuvalarından fırlamış olarak izliyor. Asker olan o kızın neredeyse dili tutulmuş durumda.

Biraz sonra o küfür eden vatandaşın da olduğu Fenerbahçeli grup, yanımızdan yürüyerek gidiyorlar. Herhalde Şakir’in arkadaşından rahatsız oldular.

haber7.com



Bu haber 773 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,541 µs