Savcı Öz’ü bekliyor | " /> Savcı Öz’ü bekliyor | "/>

En Sıcak Konular

Öcalan Savcı Öz’ü bekliyor

10 Ağustos 2008 19:15 tsi
Öcalan Savcı Öz’ü bekliyor PKK lideri İmralı’da görüştüğü avukatlarına “Savcı Zekeriya Öz’ün beni de dinlemesi gerekir, Güreş’in zehirlenmesiyle ilgili konuşmuştum, Ergenekon’la ilgili de söyleyeceklerim var” dedi.

Abdullah Öcalan çarşamba günü görüştüğü avukatlarına Ergenekon soruşturması kapsamında Savcı Zekeriya Öz’e ifade vermek istediğini söyledi. 1976 yılından itibaren PKK’ya birçok istihbarat elemanının sızdığını anlatan Öcalan “Ergenekon süreci daha o günlerde başladı” diye konuştu

PKK lideri Abdullah Öcalan, 1976 yılından itibaren PKK’ya çok sayıda istihbarat elemanının sızdığını belirterek, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e ifade verebileceğini açıkladı.

‘BİLDİKLERİMİ ANLATIRIM’ • İmralı Cezaevi’nde çarşamba günü avukatlarıyla görüşen Öcalan’ın, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’e ifade vermek istediği öğrenildi.
Fırat Haber Ajansı’ndaki (ANF) habere göre Öcalan, eski Genelkurmay Başkanı Doğan Güreş’e yönelik zehirleme girişimi üzerine askeri savcılığın kendisinden ifade aldığını hatırlatarak, Ergenekon soruşturması kapsamında bildiklerini Savcı Öz’le anlatabileceğini söyledi.

‘ÖRGÜTE SIZDILAR’ • 1976 yılından itibaren PKK’ya çok sayıda istihbarat elemanının sızdığını ifade eden Öcalan, şunları söyledi: “Daha baştan beri ta 1978, daha doğrusu 1976’dan beri PKK’ye müthiş sızmalar var. Benim üzerime müthiş geldiler; Şahin Baliç, Şahin Dönmez gibiler var. Bu süreç onlar gibilerle başladı. Haki Karer’i katleden örgüt, Antep’teki beş parçacılar vardı, Kawa’cılar vardı, KUK’çular vardı. Beni imha etmek için onlarca girişimde bulundular ama başaramadılar. Bugün de radyodan dinledim, Mehmet Eymür’ler beni imha etmek için tünel bile kazmaya çalışmışlar.”

GÜNGÖREN OLAYI • Öcalan, 17 kişinin öldürüldüğü Güngören katliamına ilişkin Alman İstihbarat Teşkilatı (BND) Başkanı Enrst Uhrlau’nun açıklamalarına dikkat çekerek, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin bir zamanlar Almanya himayesinde olabileceğini iddia etti. Öcalan, “Alman istihbaratı her şeyi bilir. Bu eylemi de kimin yaptığını, iç yüzünü biliyorlar. Çünkü kendine bağladıkları var, birçok kişiyi kendilerine bağladılar. Almanya bunların binlercesini himayelerine aldı, kullandı, bugün başlarına bela olmuş durumdadır” dedi.

taraf



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,093 µs