En Sıcak Konular

Savcı Öz, bu bağlantının peşinde

11 Ağustos 2008 08:58 tsi
Savcı Öz, bu bağlantının peşinde Öz, Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmeleri inceliyor

Savcı Öz, ‘Ergenekon ile ilgisi ve irtibatı olduğu düşünüldüğünden’ PKK elebaşısının cezaevinde avukatları ve yakınlarıyla yaptığı görüşmelere ilişkin kayıtları inceliyor

ERGENEKON terör örgütü soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz, PKK terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın cezaevinde iken yaptığı görüşmeleri Ergenekon terör örgütü ile bağlantısı olabileceği ihtimali üzerine incelemeye aldı. Terörist elebaşısı Öcalan’ın İmralı Cezaevi’nde avukatlarıyla yaptığı görüşmelerin kayıt altına alındığı, ancak ailesi ile yaptığı görüşmelerin kayıt altına alınmadığı ortaya çıktı. Öcalan’ın avukatları ile yaptığı görüşmelere ait 8 klasörlük kayıtlar 28 Haziran 2008 günü Savcı Zekeriya Öz’e teslim edildi.

İLGİSİ VE İRTİBATI OLDUĞU...

SAVCI Zekeriya Öz, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan ‘Abdullah Öcalan’ın cezaevinde avukatları ve diğer şahıslarla yaptığı görüşmelerine ilişkin görüşme notları, bilgi ve belgelerin Ergenekon Soruşturması ile ilgisi ve irtibatı olduğu düşünüldüğünden çok acele olarak gönderilmesini’ talep etti. İmralı Cezaevi Müdürlüğü, Öcalan’ın avukatları ile yaptığı görüşmelerin kayıt altına alındığını, yakınları ile yaptığı görüşmelerin kayıt altına alınmadığını bildirdi.

SORUŞTURMANIN SELAHİYETİ İÇİN

BURSA Cumhuriyet Başsavcılığı da Bursa 1. İnfaz Hakimliği’ne müracaat etti. Mahkeme, Öcalan’ın görüşme belgelerinin Ergenekon soruşturmasıyla ilgisi ve irtibatı olabileceği ve ‘Ergenekon soruşturmasının selahiyeti açısından’ İstanbul’a gönderilmesine karar verdi. Öcalan’ın 1 Haziran 2005 tarihinden 25 Haziran 2008 tarihine kadar avukatları ile yapmış olduğu görüşmelere ait tutunaklar ve yakınları ile avukatlarının Öcalan ile görüşme taleplerine ilişkin dilekçeler 8 klasör haline getirildi.

8 KLASÖRLÜK BELGEYİ İNCELİYOR

ÖCALAN’IN görüşmelerine ilişkin 8 klasörlük belgeler 28 Haziran 2008 günü gece saat 22.30’da Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz’e teslim edildi. Savcı Öz’ün, Öcalan’la görüşmek için kimlerin talepte bulunduğu, avukatları ile Öcalan arasındaki görüşmelerde Ergenekon terör örgütü üyeleriyle bağlantılı bir konuşma ve görüşme olup olmadığını araştırdığı öğrenildi.

O komutan tutuklu

ÖCALAN tutuklandıktan sonra onu sorgulayan ekibin başında Ergenekon tutuklusu emekli Albay Atilla Uğur vardı. Ergenekon firarisi emekli Tuğgeneral Levent Ersöz de bölge komutanıydı. Ergenekon iddianamesine terör örgütü PKK ile Ergenekon terör örgütü arasındaki ilişkiyi anlatan gizli tanık ifadeleri de girmişti.

Star



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,029 µs