En Sıcak Konular

Başbuğ'un hocası CHP'ye kızgın

11 Ağustos 2008 09:10 tsi
Başbuğ'un hocası CHP'ye kızgın CHP'nin Genelkurmay Başkanı'na alınan zırhlı araçla ilgili eleştirileri TSK mensuplarını da rahatsız etti. Org. Başbuğ'un hocası çok sert tepki gösterdi.

CHP'nin Genelkurmay Başkanı'na alınan zırhlı araçla ilgili eleştirileri TSK mensuplarını da rahatsız etti. Anamuhalefete sert tepki gösteren emekli Korgeneral Acarel, "CHP bu konuda münasebetsizlik yapıyor. Sezer'e 4 araç verilirken bir şey olmuyor da, Büyükanıt'a verilmesi niye sorun oluyor?" diyor.


CHP'nin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a emekliliğinde kullanması için alınan zırhlı araçla ilgili ağır suçlamalarının yankıları sürüyor. Anamuhalefetin internet sitelerinde dolaşan spekülasyonları gündeme getirerek "hükümetle pazarlığın sonucu" iması TSK mensuplarının tepkisini çekiyor. CHP'ye kızgınlığını saklamayan isimlerden biri de emekli Korgeneral Salih Acarel.

Anamuhalefet partisinden bunu ummadıklarını belirten Acarel, "CHP bu konuda münasebetsizlik yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e dört tane Mercedes marka araç tahsis ediliyor, 30 koruma veriliyor. Ona verilirken bir şey olmuyor da Başkomutan'a verilince mi sorun oluyor?" diyor.

1972-1978 yılları arasında Kara Harp Akademisi'nde hocalık yapan emekli Korgeneral Salih Acarel, CHP ile Genelkurmay arasındaki gerginliği Zaman'a değerlendirdi. Birçok Genelkurmay başkanına hocalık yapan Acarel, anamuhalefet partisinin Genelkurmay'a yönelttiği eleştiriler arasında en çok zırhlı araç konusuna tepkili. CHP'nin tutumunu yanlış bulan Acarel, kızgınlığını, "Ben Başbakan'ın yerinde olsam eleştirilere aldırış etmem, bir uçak, bir de yat alırım; fazla yorulmasın çabuk gitsin diye." sözleriyle dile getiriyor. Emekli paşa, çok karışık bir dönemden geçildiğine dikkat çekerken, Genelkurmay Başkanı'na şimdiye kadar dört kez suikast tertiplendiğini vurguluyor. Acarel, ayrıca aracı AK Parti'nin almadığı, devletin aldığına işaret ederek, "Yani demirbaş bir araç tahsis ediliyor. Devlet istediği zaman geri alabilir." ifadelerini kullanıyor.

Emekli Korgeneral Acarel, Genelkurmay ile hükümet arasındaki uyumla ilgili iddiaları da şöyle cevaplıyor: "Biz emeklilerin Silahlı Kuvetler ile hükümet arasındaki diyaloğu bilmemiz mümkün değil. İstihbaratımız yoktur. Ancak Türk subayı, Türk kurmayı siyasi iradenin dışında bir şey yapmaz, bunu bir kere iyi bilin. Silahlı Kuvvetler'in bütün hedefleri milli hedefe yöneliktir. Milli hedefler de siyasi iradenin dışında tespit edilmez."


AK Parti kapatılsaydı yüzde 70'le gelirdi

Korgeneral Acarel, 30 Temmuz'da sonuçlanan AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla ilgili düşüncelerini de dile getiriyor. Acarel, "Başsavcılığın, önüne gelen her parti hakkında iddianame hazırlayıp kapatma davası açması uygun değil" görüşünde. "Hem kapansaydı AK Parti belki bu sefer de yüzde 70'le gelecekti." diyen emekli paşaya göre parti yerine suç işleyen şahıslar cezalandırılmalı: "Koca bir partiyi bütün milletin oyunu almış koca bir partiyi kapatmak doğru değil. O kadar masraf edilmiş, zaman ayrılmış, birinci çıkmış bir parti küme mi düşecek?"


Başbuğ Paşa, çalışkan ve şık bir yüzbaşıydı

Emekli Korgeneral Salih Acarel, Harp Akademileri'ndeki hocalığından dolayı birçok Genelkurmay başkanına hocalık yapmış. Harp Akademileri Komutanlığı'nda 1974-75 yılları arasında baş hoca olarak görev yaparken yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da öğrencisi olmuş. Acarel, Orgeneral Başbuğ'u şöyle tarif ediyor: "Çok şık bir yüzbaşıydı. Çalışkandı, güzel giyiniyordu. Soğukkanlıydı. Başbuğ Paşa aynı zamanda benim şahsi dostumdur da. Beraber hocalık da yaptık. Bilgisi, kültürü, entelektüel yapısı ile Genelkurmay Başkanlığı makamına yakışan bir generaldir. Başkan olması beni çok sevindirdi."

Erdoğan'dan Sarıyer'e başkan istedim

Acarel Paşa, Harp Akademileri Komutanlığı'nın geçen ay yapılan mezuniyet töreninde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmüş. Cumhurbaşkanı Gül'ü "sempatik" bulduğunu anlatan Acarel, belediye başkanlığı döneminden tanıştığı Başbakan'dan ilginç bir istekte bulunmuş: "Sarıyerspor'u çok seviyorum. Orada yedi sene yöneticilik yaptım. Tören arasında Tayyip Bey, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören Bey'le görüşüyordu. Yanlarına gittim. Demirören'i tanımıyorum, sadece medyadan tanıyorum. Başbakan ile daha önceden belediye başkanlığı döneminde de diyaloğumuz olmuştu. Kendisine 'Sayın Başbakan'ım bana randevunuz vardı 14 sene önce, bu icra olmadı. Size üç konuyu arz etmem lazım.' dedim. O da 'Tamam, en kısa zamanda görüşelim.' dedi. Birincisini hemen orada arz ettim. Sarıyerspor'a başkan bulamıyorduk. Başkan talebinde bulundum. Diğerlerini de randevu verince kendisine anlatacağım. Başbakanımız 'Siz olun' dedi. Ben de 'Benim param yok.' dedim."

Zaman

 



Bu haber 559 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,758 µs