En Sıcak Konular

Yeni haftada hava nasıl olacak?

11 Ağustos 2008 09:36 tsi
Yurt genelinde sıcaklıklar biraz artarak, Ağustos ayı ortalama değerinin 2-3 derece üzerinde seyredecek. Doğuda ve batıda yağmur geçişleri var.

Ülkenin en doğusunda kısa süreli yağmur var, gece Marmara bölgesinde de yağmur geçişleri bekleniyor.

İstanbul’da bugün hava daha nemli, ama beraberinde Avrupa yakasından başlayarak bulutlanma da artacak. Bu gece ve pazartesi sabahı kısa süreli yağmur geçişleri bekleniyor. Ankara açık ve sıcak, yarın ise başkentte de hava bulutlanacak ve hafif yağmur dahi olabilir. İzmir’de bugün orta sertlikte esen rüzgar, yarın kuvvetini artıracak. Bursa sıcak ve güneşli, Adana’da lodos iki gün daha sert esecek. İstanbul 29, Ankara ve İzmir 34, Bursa 32, Adana 35 derece.

Marmara bölgesinde rüzgar zayıf ve nem oranı arttı. Trakyadaki bulutlar, öğleden sonra İstanbul ve daha doğuya doğru ilerleyecek. Trakya’da öğleden sonra, İstanbul-Sakarya arasında ise gece saatlerinde kısa süreli yağmur bekleniyor. Yağış rüzgarı da kuvvetlendirecek, bugün Sakarya ve Edirne 30, Balıkesir 32 derece

İç Anadolu bölgesinde sıcaklık biraz daha arttı, rüzgar zayıf ve bölgede hava güneşli. Yarın Ankara, Çankırı, Yozgat ve Sivas çevresi bulutlanacak ve serinleyecek, hafif yağmur olasılğı da var. Bugün ise Konya 34, Eskişehir 31, Sivas 28 derece.

Ege bölgesinde rüzgar sadece kıyılarda biraz sert esiyor, o nedenle hava bugün daha sıcak hissedilecek. Kıyılarda 35 derece civarında sıcaklık var. Pazartesi ve salı günü ise rüzgar daha kuvvetleniyor. Bugün Denizli 38, Muğla 37, Kütahya 30 derece.

Akdeniz bölgesinde Adana-İskenderun-Hatay arasında lodos iki gün daha sert esecek. Alanya, Anamur, Mersin boyunca nem oranı çok yüksek, yüzde 60 ila 80 arasında. Yarın Antalya merkezde de nem oranı artacak. Diyarbakır 37 derece.

Güneydoğu’da sıcaklık 1-2 derece daha yükselecek, Antalya 35 derece

Doğu Anadolu’da Erzurum- Kars, Ağrı arasında sağanak yağmur var. Yarın bu kesimlerde yine yağmur görülebilir ama, sıcaklık biraz daha artacak. Bugün Erzurum 25, Van 28, Malatya 34 derece.

Karadeniz bölgesinde hava güneşli ve rüzgarlar hafif esiyor. Sadece Trabzon-Rize-Artvin arasında bir ara yağmur olacak. Pazartesi günü ise denizden gelecek bulutlar Bolu-Sinop arasına da sağanak yağmur getirecek. Trabzon 30, Samsun 28, Bolu 29 derece.

Edirne ve Kırklareli Çevrelerinde Kuvvetli Yağış!

İstanbul radarından 10.08.2008 saat 10:56’da alınan verilere göre; Edirne’nin batısında gelişen ve gökgürültülü sağanak yağışa sebep olan bulut kütlesinin,11:30 ila 14:00 saatleri arasındaki periyotta Edirne merkez ve çevre ilçeleri ile Kırklareli çevrelerinde kuvvetli gökgürültülü sağanak yağışa sebep olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım, ufak çaplı dolu vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.

DOĞU'DA ''YAZ YAĞMURLARI''

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kısa süreli ''yaz yağmurlarının'' aralıklarla etkili olacağı bildirildi.

Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi'nde özellikle Erzurum, Kars, Erzincan ve Ağrı'da öğle saatlerinde sağanak yağışın aralıklarla etkili olacağı belirtildi.

Bölgenin Basra'dan gelen alçak basıncın etkisinde olduğunu ifade eden yetkililer, hafta içi de devam etmesi beklenen yağışların kısa süreli ''yaz yağmurları'' olduğu kaydedildi.

8 sütun



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs