En Sıcak Konular

150 kişilik timle TBMM'yi basacakmış!

11 Ağustos 2008 09:46 tsi
150 kişilik timle TBMM'yi basacakmış!
Veli Küçük Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni basmak için 150 kişilik özel bir tim emri vermiş.

Ergenekon’un içinde yer alan gizli bir tanığın itiraflarına göre, Veli Küçük Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni basmak için 150 kişilik özel bir tim oluşturmak istemiş. Gizli tanık 17’nin itiraflarına göre, geçtiğimiz yıl çanakkale’de yapılan Cumhuriyet Mitingi’nden sonra Kuvayı Milliye Derneği’ne gelen Veli Küçük, burada geceyarısına kadar derneğin başkanı Mehmet Fikri Karadağ ile görüşmüş. Görüşmenin sonunda dernekte bulunan 10 kadar personeli yanına çağıran Veli Küçük, önce çanakkale Mitingi’nde “Biz Kaç Kişiyiz”cilerle yapılan kavgadan duyduğu üzüntüyü dile getirip, bu olayın tekrar edilmemesini istedikten sonra, orada bulunanlardan kendisine sağlam 150 genç bulmalarını istemiş. Veli Küçük bu 150 genci kendisine ait güvenlik şirketinde işe başlatacağını, ama güvenilirliklerinden emin olmak için Kuvayı Milliye Derneği aracılığı ile bulunmasını, ailelerinden özgeçmişlerine kadar her şeyin araştırılmasını ve titiz davranılmasını rica etmiş.

DERNEĞE İLAN ASILDI
Gizli Tanık 17’nin itiraflarına göre bu görüşmenin sabahında derneğe bir ilan asılarak, Küçük’ün istediği gençler aranmaya başlanmış, gelen başvuruları ise yine dernekte görevli Kahraman Şahin almış. Şahin, görüştüğü gençlerden şartlara uyanları mülakat için Mehmet Fikri Karadağ’a gönderiyormuş.

Veli Küçük’ün isteği ile bulunan gençlerin toplanma yeri olarak Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tuğcu’ya ait eski bir hipermarketin kullanıldığını söyleyen gizli tanık, iddianameye de geçen şu ayrıntıları veriyor: “Bu olaydan yaklaşık 10 gün sonra Kahraman Şahin ile Niyazi Kıyak'ın, Veli Küçük'ün ümraniye ilçesinde güvenlik şirketi aracılığıyla korumasını yaptırdığı bir binaya gittiğini, Veli Küçük'ün adamlarının, mülkiyeti Anayasa Mahkemesi eski Başkanı Tülay Tüğcu'ya ait olduğu ve eski bir hipermarket olduğu söylenen bu boş binada barındıklarını, adamların yaklaşık 15 kişi olduğunu, bunun dışında sürekli gelip gidenler bulunduğunu, bu kişilerin de hepsinin sabıkalı tipler olduğunu, Veli Küçük'ün de buraya gelerek kendileri ile görüştüğünü dernekte anlattıklarına şahit olmuştum. Zaten bu ziyaretten sonra da ümraniye'deki bu yerden derneğe sürekli genç kişiler gelmeye başladı.”

İŞTE EYLEM PLANI
Gizli tanığın anlattıklarına göre, Veli Küçük’ün Cumhuriyet Muhafızları adını verdiği eylem gurubu, TBMM’nin basılmasında kullanılacaktı. İddianameye de giren eylemin ayrıntıları şöyle: Veli Küçük’ün güvenlik şirketi adı altında eğittiği 150 kişi, sivil toplum kuruluşlarının da katılımı ile Meclis önünde büyük bir eylem düzenleyeceklerdi. Meclis’in önüne geldiğinde ise yaklaşık 10 bin kişi olması beklenen kalabalık, yanlarında getirdikleri kalpak, bordo ve siyah bereleri takarak Meclis’e yürüyeceklerdi.

TOLON VE EMEKLİ PAŞALAR EN öNDE
Veli Küçük, Meclis’i korumakla görevli askerleri etkisiz kılmak için bir plan bile hazırlamıştı. Gizli tanığın ifadelerine göre Meclis’e girecek kalabalığın önünde başta Hurşit Tolon olmak üzere emekli paşalar resmi kıyafetleri ile bulunacaklardı. Karşılarında paşaları gören askerler ise hiçbir direnç göstermeden kalabalığa meclis yolunu açacaklardı.

KALPAKLAR AZERBAYCAN’DAN
Meclisin ve hükümetin tüm prestijini sarsacak eylemde kullanılmak için İstanbul Yeşildirek’teki tekstilcilere 10 bin adet kalpak ve bere siparişi verildiği, ancak maliyetin yüksek olması nedeniyle bundan vazgeçildiği yine gizli tanığın ifadeleri arasında yer alıyor. Hatta Veli Küçük olaya bizzat dahil olarak, daha ucuz olacağından kalpak ve bereleri Azerbaycan’dan getireceğini söylüyor.

DERNEK BİNASINDA öZEL KUVVETLER KOMUTANLIĞI
Gizli Tanık 17, Kuvayı Milliye Derneği’nin yapılanma şekli hakkında da ilginç bilgiler veriyor. Buna göre Kuvayı Milliye Derneği Kadıköy Şubesi resmi bir kurum gibi düzenleniyor. Başkan Karadağ dernekte kendisine göre çeşitli birimler kuruyor. Bunlar arasında çok ilginç birimler hemen dikkat çekiyor: “İstihbarat Birimi, özel Kuvvetler Komutanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni İzleme Ve Denetleme Komisyonu, Ar-Ge, Anneler Birliği, Din Komisyonu, Ahilik.”
Derneğin resmi havasına kendisini kaptıran birim başkanları, odalarının kapısına birim adlarının yer aldığı tabelalar da astırmış.

KARADAĞ’I KIZDIRAN TABELA
Asılan tabelalar arasında bir tanesinin Fikri Karadağ’ı çok kızdırdığını söyleyen gizli tanık, şunları anlatıyor: “Mehmet Fikri Karadağ özellikle ‘özel Kuvvetler Komutanlığı’ tabelasını görünce kızdı. ‘Bunu görseler bizi asarlar’ dedi. Tabelayı kaldırtarak yerine ‘Arama Kurtarma Birimi’ yazılmasını söyledi. Buna uygun şekilde tabela hazırlandı. Kişilere bu şekilde kimlikler verildi, özel Kuvvetler Komutanı olarak görevlendirilen kişi Hüseyin Görüm’dü. Zaten kendisini, gelen kişilere askeriyenin özel kuvvetlerinde görevli olarak tanıtıyordu. Sürekli olarak başında özel kuvvetlerin kullandığı bordo bere ile gezerdi. Ben bir döneme kadar gerçekten kendisini askeriyede görevli zannediyordum.”

Vakit



Bu haber 859 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,342 µs