ateşkesi resmen imzaladı | " /> ateşkesi resmen imzaladı | "/>

En Sıcak Konular

Saakaşvili, ateşkesi resmen imzaladı

11 Ağustos 2008 14:02 tsi
Saakaşvili, ateşkesi resmen imzaladı Gürcistan Cumhurbaşkanı Saakaşvili, AB temsilcilerinin önerdiği ateşkes taahhütnamesini imzaladı. Rusya, petrol boru hattını bombaladığını yalanladı.

Cumhurbaşkanı Saakaşvili, taahütnameyi arabuluculuk çabaları çerçevesinde ülkesinde bulunan AB dönem başkanı Fransa'nın Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ve AGİT dönem başkanı Finlandiya'nın Dışişleri Bakanı Alexander Stubb'ın nezaretinde imzaladığını belirtti.

Saakaşvili, Kouchner ve Stubb'un bugün ilerleyen saatlerde Rusya'yı ateşkese ikna etmek için bu ülkeye gideceğini kaydetti.

BM: "GORİ SAKİNLERİNİN YÜZDE 80'İ KAÇTI"

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), ayrılıkçı Güney Osetya yakınındaki Gürcü kenti Gori'de nüfusun yüzde 80'inin Rus bombardımanından kaçtığını bildirdi.

BMMYK sözcüsü Ron Redmond, BM ekiplerinden birinin dün Gori'ye gittiğini, yerel yetkililerin ekibe, kent sakinlerinin çoğunun Rus saldırılarından dolayı kaçtığı yolunda beyanda bulunduklarını kaydetti.

Sözcü, Gori'deki yetkililere dayanarak, 50 binden fazla nüfusa sahip kentin sakinlerinin yüzde 80'inin Gori'yi terk ettiğini belirtti.

Rus savaş uçakları, Cumartesi günü Gürcistan'ın birçok bölgesini, özellikle Gori ile Karadeniz kıyısındaki Poti limanını bombalamıştı.

GÜRCİSTAN DIŞİŞLERİ BAKANI NATO'DA TEMASLARDA BULUNACAK

Gürcistan Dışişleri Bakanı Eka Tkeşelaşvili'nin yarın Brüksel'de, NATO genel merkezinde temaslarda bulunacağı açıklandı.

NATO sözcülüğü, Tkeşelaşvili'nin Genel Sekreter Jaap de Hoop Scheffer ile görüşeceğini, İttifak üyesi ülkelerin daimi temsilcilerinden oluşan Kuzey Atlantik Konseyinin bir toplantısına katılacağını duyurdu.

İttifak, Genel Sekreter Jaap de Hoop Scheffer kanalıyla yaptığı açıklamalarda, Kafkasya'daki çatışmalarda ''ölçüsüz kuvvet kullanımını'' kınamaya ve sadırılara derhal son verilmesi taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

RUSYA BTC BORU HATTINI BOMBALADIĞI İDDİASINI YALANLADI

Rusya, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattını bombaladığı iddialarını yalanladı.

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Aleksandır Nogovitsin, düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorusu üzerine, ''Biz petrol boru hatlarını bombalamıyoruz'' diye konuştu.

aa



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,781 µs