En Sıcak Konular

Kutan'dan meclise çağrı

11 Ağustos 2008 18:19 tsi
Erzincan'da şehit edilen askerlerimiz ile ilgili olarak PKK'nın gövde gösterisi yaptığını ifade eden Saadet Partisi lideri Kutan Meclis'i göreve çağırdı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, son olarak Erzincan'da şehit edilen askerlerimiz ve son dönemde artan terör olayları ile igili açıklamada bulundu.

Ülkeinin büyük ve uluslararası bir komplo ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Kutan, “Batılı istihbarat güçlerinin ve servislerinin emir ve kumandası altında eylem gerçekleştiren PKK, aziz vatandaşlırımızı da birbirine karşı kışkırtma politikasını sürdürmektedir” dedi.

Terör örgütü PKK’nın gövde gösterisinde bulunduğunu belirten Saadet lideri Kutan, teröre karşı mücadelede de AK Parti iktidarını uyarıda bulunarak şunları söyledi:  “Bu ateş mutlaka söndürülmelidir. Biz Saadet Partisi olarak siyasi iktidarı populist politikaları terk ederek netice alıcı ve kalıcı kararlar almaya davet ediyoruz. Bu terör vahşetinin arkasındaki gücü dürüstçe teşhis ve ifşa etmeden terörle mücadele yapılamaz. ABD ile stratejik müttefik olma sevdası devam ettikçe, onlara hala hava ve deniz limanlarımızı kullandırmaya devam ettikçe, AB’ye girme uğruna milli çıkarlarımızı bir kenara bıraktıkça PKK ile mücadele edildiği iddia edilemez. PKK taşeron bir örgüttür. PKK stratejik müttefiklerimizin kucağında büyüyen ve onlara hizmet eden bir terör timidir”

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ BU HAİN KOMPLOYU BOZACAKTIR

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan yaptığı yazılı açıklamada şu görüşleri dile getirdi: “Yüreğimizin yanık olduğu, evlatlarımızın şehadet haberlerinin peş peşe geldiği bu acılı günlerde, bizi çepçevre saran kuşatmadan ruhumuzu,beynimizi ve yüreğimizi kurtararak milli duruşumuzu sergilememiz ve komplonun bir parçası olmamaya özen göstermemiz gerekmektedir. Unutulmasın ki PKK saldırıları ile ülkemizin temiz,vatan ve devletine sadakatle bağlı Kürt kökenli kardeşlerimizin hiçbir ilgi ve alakası yoktur. Bu ülkede etnik bir kavga yoktur, olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. PKK’nın kanlı eylemlerinde Kürt kökenli kardeşlerimizin asker evlatlarının da şehit edildiği unutulmamalıdır. Bu nedenle kargaşa ve gerginlik oluşturarak milletimizin evlatlarını birbirine karşı kışkırtmaya çalışan ajanlara ve provakatörlere asla müsamaha edilmemelidir. Türkü ile Kürdü ile biz bir tek milletin evladıyız. Kardeşiz,dindaşız… Ancak ele ele verdiğimiz takdirde bu hain komployu ülkemiz ve milletimiz aleyhindeki emperyalist işbirliğini boşa çıkarabiliriz.”

Recai Kutan yürekleri derinden yaralayan terör belasına karşı TBMM’yi de göreve çağırarak şöyle konuştu;  “Bu yangının söndürülmesi, bu belanın def edilmesi için TBMM’ni de göreve çağırıyoruz. Mecliste bir çok ihtisas komisyonu olmasına rağmen hala ‘Terörle Mücadele Komisyonu ‘kurulmamıştır. Terörün nedenleri,iç ve dış kaynakları ve bunlara karşı mücadelede alınması gereken tedbirleri araştıran kalıcı bir komisyon kurulmalıdır. Bu komisyon Üniversiteleri, akademik kurumları,sivil toplum kuruluşlarını dinleyerek, araştırmalar yaptırarak çözüm önerileri geliştirmelidir. Bu vesile ile Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor , kederli ailelerine Allah’tan sabır niyaz ediyorum. Yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum”.

haber7



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,381 µs