En Sıcak Konular

'Olimpiyatlarda judo kuralları alt-üst edildi'

11 Ağustos 2008 19:31 tsi
Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'nin judodaki tek temsilcisi olan erkekler 73. kiloda Sezer Huysuz'un ikinci turda haksız bir şekilde elenmesi, Türk heyetini çileden çıkardı.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Yusuf Yıldırım, Huysuz'un talihsiz bir şekilde olimpiyatlara veda ettiğini ve karşılaşmada hakemlerin yanlı kararlarıyla judo kurallarının alt üst olduğunu söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Oktay Özüye tarafından verilen resepsiyonda Cihan Haber Ajansı'nın sorularını yanıtladı. Müsabakada Çinli sporcunun sürekli tataminin dışına çıkarak, Türk sporcunun kendisine müdahale etmesini ve puan almasını engellediği, hakemlerin Çinli sporcuya ihtar vermesi gerekirken, Çinli sporcuyu kayırması ve sonrasında Sezer Huysuz'un sakatlanarak olimpiyatlara veda etmesi konusunda konuşan Yıldırım, talihsiz bir yenilgi ve daha da kötüsü talihsiz bir sakatlık yaşadıklarını belirtti.

''Bugün judonun kuralları neredeyse altüst oldu. Maç yapmak istemeyen bir sporcuyla karşılaştı sporcumuz.'' diyen Yıldırım, ''Maç yapmak istememesi ve hakemler tarafından kendisine gerekli ihtarlar verilmediği ve bunlardan kaynaklanan puanlar bize dönmediği için, normal şartlar altında çok rahatlıkla almamız gereken bir maçı, hatta daha da ileri bir iddiada bulunuyorum: Normal şartlar altında diskalifiye olması gereken bir rakip bugün maçı kazandı.'' yorumunu yaptı.

Federasyon Başkanı Yıldırım, 3 yıllık emeklerinin böylesine bir olayla boşa gitmesi nedeniyle üzüldüklerini, sporda zaman zaman bu tür olayların olduğunu ifade etti. Bu duruma kimsenin düşmeyi istemeğini belirten Yıldırım, bahanelerin arkasına sığınmadığını ve tekrar bir durum değerlendirmesi yapacaklarını dile getirdi.

Huysuz'un bu heyecan ve hırs içerisinde maçın son dakikasında üst üste yaptığı ataklarında birisinde boşluğa dizinin üzerine düştüğünü anlatan Yıldırım, Huysuz'un şu an Olimpiyat Köyü'nde doktorların kontrolünde tedavi altında olduğunu kaydetti. MR'ı çekilen Huysuz'un sol dizinin çarpmaz bağlarının yırtıldığı ve Pekin'de 5 gün müşahede altında tutulacağı belirtildi.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da olimpiyatlarda sporcunun emeğinin çalınmaması gerektiğini söylerken, ''Haksız bir sonuçtu ama bizim sporcumuz da çok hak eden bir oyun ortaya koyamadı.'' değerlendirmesini yaptı.

Huysuz, ilk turda Avustralyalı rakibi Dennis Iverson'ı 2 dakika 26 saniyede ipponla yenerek ikinci tura yükselmesini bildi. Ancak ikinci turda ev Çinli Si Rijigawa'ya 10-1 yenilen Huysuz, ilk ikiye girme şansını yitirdi. Huysuz, rakibinin Tacikistanlı Rasul Boqiev'e yenilmesiyle de represaj müsabakalarına da katılamayarak, 2008 Pekin Olimpiyatları'na veda etti.

cihan



Bu haber 1,254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,893 µs