Allah onlara doğru yolu göstersin' | " /> Allah onlara doğru yolu göstersin' | "/>

En Sıcak Konular

'Allah onlara doğru yolu göstersin'

11 Ağustos 2008 21:47 tsi
'Allah onlara doğru yolu göstersin' Erzincan'da uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu şehit olan Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın Ankara'nın Kalecik ilçesinde yaşayan annesi Ümmühan Şamdancı (65) teröristler için ibret dolu sözler söyledi...

Evli tek çocuk babası ve ailesinin tek çocuğu olan Kurmay Yarbay Miktad Şamdancı'nın (40) Erzincan'ın Kemah ilçesindeki şehit haberi babaevi Kalecik'e ateş gibi düştü.

Haberi kahvehanede alan üvey baba Nezir Şamdancı (75) yıkıldı. Öz babasını 6 aylıkken kaybeden Şehit Yarbay, beldesinde "İyi ve efendi" biri olarak biliniyordu.

Doktor eşi Emine Şamdancı ve tek çocuğu Tahsin Meriç'in (2) Malatya'da oldukları öğrenildi. Haberi duyar duymaz belde sakinleri taziye için Şehit Yarbay'ın baba evine akın etti.

Kaymakam İrfan Demiröz, Belediye Başkanı Orhan Benli ve Garnizon Komutanı Özgür Kavak başta olmak üzere belde sakinleri Şehit Yarbay'ın baba evine gelerek başsağlığı dileklerini iletti.

Tek çocuğunun şehit haberini alan anne Ümmühan Şamdancı sinir krizleri geçirdi. Şehit annesine ilk müdahaleyi eve gelen sağlık ekipleri yaptı.

Teröristlere seslenen acılı anne "Ne diyeyim. Allah onları doğru yola ulaştırsın. Allah içlerine ilham versin, annelerinin babalarının yanına göndersin. Ben yandım tek çocuğumu kaybettim. Başka canlar yanmasın." diye konuştu.

Şehit annesi Şamdancı, oğluyla en son 3 gün önce görüştüğünü belirterek; "Halimizi, hatırımızı sorduk. Bir ara konuşurken silah sesleri geldi. Oğlum silah sesleri geliyor dedim. Korkma anne o rüzgârın sesi dedi. " şeklinde konuştu.

Bu arada aileye acılı haber veren Kalecik Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Veysel Bölükbaşı ise beldelerinde bir şehit daha vermenin acısını yaşadıklarını kaydetti. Şehit Yarbay Miktad Şamdancı'nın elinde büyüdüğünü belirten Bölükbaşı şunları söyledi: "Biz ona Miktad değil Ayhan derdik. Çok değerli bir arkadaştı. Tek çocuğu var. Eşi Kars Sarıkamış'ta doktordu. Şu anda Malatya'da. Üvey babası kendisiyle yakından ilgilendi. Okuttu pilot yaptı. Evin tek oğluydu. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Bu arada şehit haberini alan belde sakinleri de evlerine ve işyerlerine Türk bayrakları asarak terörü protesto etti.

Şehit Yarbay Miktad Şamdancı'nın cenazesinin Malatya'da toprağa verileceği bildirildi.

cihan



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,924 µs