En Sıcak Konular

Tersanede işçiler kobay oldu: 3 ölü

12 Ağustos 2008 09:25 tsi
Tersanede işçiler kobay oldu: 3 ölü
Tuzla tersanesinde içinde işçilerin bulunduğu filikanın halatı koptu. Kazada 3 işçi yaşamını yitirdi, 16 işçi de yaralandı.

Gemi İnşaa Sanayi ve Ticaret A.Ş. (GİSAN) Tersanesi’nde yer alan ve “Galata” adlı bir firmaya ait olan 12 bin 500 grostonluk tankerin filikasında, işçilerin de bulunduğu kişilerce ağırlık denemesi anlamına gelen “klas kontrolü” yapılmak istendi. 

Filikanın denize doğru indirilip kaldırılmasıyla yapıldığı belirtilen deneme sırasında içinde içinde işçilerin bulunduğu filikanın denize sert bir biçimde düşmesi sonucu Emrah Varoğlu, Ramazan Ergün ve Ramazan Çetinkaya boğulma ya da ezilme sonucu yaşamlarını yitirdiler.

Aralarında sorumlu bir mühendisin de aralarında bulunduğu işçilerden bazıları GİSPİR Tıp Merkezi ile Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken; bazıları ise olay yerine gelen ambülanstaki sağlık görevlilerince ayakta tedavi edildi.

Kazada yaralanan işçilerden kimlikleri belli olanlar şöyle: Saadettin Tepkin, Onur Daryol, Özkan Ceyhan, Mercan Bereket, Murat Bozdemir, Sabri Çakır, Arif Türker, Sefer Karaca, Erhan Kurt, İhsan Tuka, Nufer Koparma, Tayfun Kemer, Ersin Kesik ve Kaan Akyıldız.
Güler: Kum torbasıyla denemeyi duymadım

LİMTER-İŞ: İŞÇİLER KOBAY OLDU
Limter-İş Genel Başkanı Cem Dinç, olay öncesi tersanedeki geminin üzerinde yer alan bir filikanın test edildiğini belirterek, ağırlık testi yapmaya çalışırken işçilerin filikanın içine dolduklarını söyledi.

Dinç, bu sırasında filikanın ters dönmesi sonucu işçilerin denize düştüklerini belirterek, “Filika düşerken camları da kırılıyor. Düşme sırasında işçiler birbirlerini eziyorlar, o anda içeriye su doluyor” dedi.

Dinç, işçilerin bu sırada öldüklerini bildirdi ve olayda insanların adeta kobay olarak kullanıldıklarını öne sürerek, olaya tepki gösterdi.

İŞÇİLERİN TEPKİSİ
Kazanın ardından fabrika önünde toplanan bir grup işçi de sloganlar atarak olaya tepki gösterdiler.

Grup arasında yer alan ve olayda ölen işçilerden birinin yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Aykut Özdemir, “Arkadaşlarımız ölüyor, yetkililer susuyor. Daha ölen arkadaşımla bu sabah birlikte aynı mesaiyi paylaşmıştık” diyerek gözyaşı döktü.

Olayın yaşandığını tersaneye girmek isteyen işçiler, polislerce engellendi.

NTVMSNBC



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs