En Sıcak Konular

Kazık yemeyin Rami'ye gelin!

12 Ağustos 2008 10:08 tsi
Rami Gıda Çarşısı, Ramazan öncesi fırsatçılara bayrak açtı. Piyasaya göre yüzde 40-50 daha ucuz olduklarını belirten Günay Kotil: “Perakende satış yapıyoruz.”

Ramazan ayına kısa bir süre kala, gıda ürünlerinde rekabet kızıştı. Fırsatçılara bayrak açan Rami Gıda Çarşısı'nın piyasaya göre yüzde 40-50 daha ucuz olduğunu belirten Günay Kotil, “Perakende satış yapıyoruz, vatandaş gelip fiyatlarımızı görsün” dedi.

Son dönemde "Ramazan'da fiyatlar artacak" söylentileriyle tedirgin olan vatandaşlara, Rami Toptancılar Çarşısı'ndan davet geldi. Esnaf, Rami'nin İstanbul'da gıdanın ucuzluk merkezi olduğunu iddia ederek, vatandaşları Ramazan alışverişlerini Rami çarşısından yapmaya çağırdı.

İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Günay Kotil, Rami esnafının piyasaya göre yüzde 40-50 oranında daha düşük fiyatla ürün sattığını belirterek, "Biz üretici ile tüketici arasında borsa görevi görüyoruz. Üreticiler bizi arayıp, satış fiyatını bizim fiyatlara göre belirliyorlar" dedi.

FIRSATÇIYA GEÇİT VERMEYİZ

 Son bir yılda piyasada bakliyat fiyatlarının yüzde 100'e varan oranlarda attığına işaret eden Kotil, Rami çarşında ise aynı dönemde yapılan fiyat artışlarının yüzde 10'u geçmediğini kaydetti. Kotil, çarşıda fırsatçıya geçit vermeyeceklerini belirterek, "Bizde zam yok, fiyatlar uygun. Marketlere göre yüzde 50'ye varan fiyat farkı var. Çünkü, bizim maliyetimiz yüzde 1-2, büyük marketlerin maliyetleri ise yüzde 30-35 aralığında. Bu da fiyatlara yansıyor. Marketlerde 5-7 YTL'ye satılan baldo pirinç çarşımızda 3.20-3.40 YTL'den satılıyor. Rami'de işyerlerinin birçoğu toptan satışlarının yanı sıra perakende satış da yapıyor. Vatandaş gelip fiyatlarımızı incelesin" diye konuştu.

KUMANYA TALEBi YÜZDE 50 AZALDI

Her yıl çeşitli kurumların, işyerlerinin ve şahısların hazırlattığı Ramazan kumanyasına olan talebin bu yıl yüzde 30-50 arasında düştüğü belirtildi. Genelde siparişlerin Ramazan ayından 2 ay önce alındığını anımsatan Reis Gıda Başkanı Mehmet Reis, "Bakliyat fiyatlarındaki artışlar, Ramazan kumanyası siparişlerini de vurdu. Haziran ve temmuzda beklenen talep olmadı, ağustosta yeni yeni gelmeye başladı. Şu anda kumanya hazırlatan kurum ve işyeri sayısında yüzde 50 civarında bir kayıp var" dedi.

KOLİ FİYATI 40 YTL’YE ÇIKTI

Tarım Ürünleri Hubat Bakliyat İşleme ve Paketleme Sanayicileri Derneği Başkanı Mehmet Tevfik Dinçer de, Ramazan kumanyalarında ağırlığı bakliyat ürünlerinin oluşturduğunu belirterek, "Geçen yıl 10-20-30 YTL arasında değişen Ramazan kolisinin fiyatı bu yıl 15- 25-40 YTL'ye yükseldi. Zamlar, kumanyaya olan ilgiyi azalttı” diye konuştu.

bugün

 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs