En Sıcak Konular

Irak'ta bezdiren yasak!

12 Ağustos 2008 10:52 tsi
Irak'ta bezdiren yasak! Irak'ta uygulanan yasaklar halkı canından bezdirdi. En son yasak ise yuh dedirtti. Bakın Irak'ta kadınlara ne almak yasak?

Terör örgütü El Kaide'nin Irak'ta uyguladığı sert İslami yasaklar Iraklıların örgüte olan desteğini geri çekmesine neden oluyor. El Kaide, kadınların "cinsel fikir verebilen" salatalığı satın almasını bile yasakladı.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Irak'ta sıkı İslami yasaklar uygulayan El Kaide örgütü, Arap aşiret liderlerinin desteğini yitiriyor.

SALATALIK ERKEKMİŞ

Örgüt, son olarak salatalık gibi "fikirler verebilen" sebzelerin erkek, domates gibi sebzelerin de kadın olduğunu öne sürerek, kadınların salata satın almasını yasakladı. Yani ülkenin birçok yerinde artık sadece erkekler salatalık satın alabiliyor.

DİŞİ KEÇİLERİ BİLE ÖLDÜRÜYORLAR

Katı uygulamalar, önceden El Kaide tarafından korunan ve onlara destek veren Sünni Arap liderleri de çileden çıkardı. Reuters ajansına konuşan Sünni aşiret lideri Şeyh Hameed al-Hayyes, örgüt üyelerinin kuyruğu yukarıya bakan ve cinsel organları örtülmeyen dişi keçileri bile öldürdüğünü öne sürdü.

DONDURMACILAR ÖLDÜRÜLÜYOR

Diğer uygulamalar arasında sigara içen erkeklerin parmaklarının kesilmesi, berber ve kozmetik malzeme satan dükkanların bombalanması ve Hz. Muhammed döneminde dondurma diye birşey bulunmadığı için dondurmacıların öldürülmesi yer alıyor.

Şarkı söylemek, erkeklerin sakal tıraşı olması, uzun saç, favori, kadınların erkek doktorlar tarafından muayene edilmesi örgüte göre dine aykırı sayılıyor.

KIZLAR ZORLA EVLENDİLİYOR

El Kaide üyelerinin "korudukları" aşiretlerin kadın ve kızlarıyla zorla evlenmesi de oldukça yaygın bir durum haline geldi. Şeyh al-Hayyed, "ailesi onlara destek vermediği için dokuz yaşında bir çocuğu öldürdüklerine bile şahit oldum" diye konuştu.

ABD'li yetkililer ise son zamanlarda Iraklı sivillere düzenlenen bombalı saldırıların azalmasının El Kaide'nin uygulamalarından bıkan Iraklıların örgüte desteğini çekmesinden kaynaklandığını düşünüyor.

Vatan



Bu haber 329 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,154 µs