En Sıcak Konular

İşte hain saldırının perde arkası

12 Ağustos 2008 10:59 tsi
Erzincan'ın Kemah İlçesi´ne bağlı Sarıyazı Köyüne gece erzak almaya gelen 3 terörist olayını sorgulamak için köye giden güvenlik kuvvetleri tuzağa düşürülmüş.

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 10 Ağustos günü saat 21.30 sıralarında Sarıyazı Köyüne terör örgütü mensubu 3 kişi gelerek bir miktar erzak aldı. Bu konuda alınan duyumu teyit etmek için 11 Ağustos günü saat 05.00'ten itibaren Alp Karakolunda konuşlu Motorlu Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığına ait birlikler yaya olarak Sarıyazı Köyüne intikal etti. Daha sonra Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı ve Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül'ün de içinde bulunduğu Jandarma devriye aracı, Sarıyazı Köyü'ne giderek vatandaşlarla toplantı ve görüşme yaptıktan sonra Kemah'a doğru yola çıktı. Araç, Sarıyazı- Olukpınar Köyü yolayırımına geldiğinde teröristlerce daha önceden yola döşenen patlacıyı madde uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucunda 11 personelden 7'si olay yerinde şehit oldu. Helikopterlerle kaldırılan dört yaralıdan ikisi de hastanede şehit olurken, diğer iki yaralının tedavisi devam ediyor. Bölgede hava destekli operasyonlara devam ediliyor.

2 yaralının tedavileri sürüyor

Patlama sonucunda 11 askerden 7’si olay yerinde şehit oldu. Helikopterlerle kaldırılan 4 yaralıdan 2’si de hastanede şehit olurken, diğer 2 yaralının tedavisi devam ediyor.

Erzincan Valiliği’nden alınan bilgiye göre şehitlerin adları ve memleketleri şöyle:

Kara Pilot Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı (Ankara), Jandarma Uzman Çavuşlar: Selim Kabataş (Malatya), Gökhan Kuvat (Elazığ) Jandarma erler: Aydın Emer (Osmaniye doğumlu İstanbul’da oturuyor), Önder Muratoğlu (Yozgat), Adem Bilaloğlu (İzmir), Murat Atsen (Samsun), Abdurrahman Bolat (Hatay), Barış Demir (İzmir).

 
Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül (Afyonkarahisar) ve Piyade Er Ali Üzüm’de (Kahramanmaraş) saldırıdan yaralı olarak kurtuldu.

Büyük çukur açılmış

Saldırının ardından Erzincan-Kemah Karayolu’na birkaç kilometre uzaktaki bölgeye basın mensupları alınmadı. Karasu Nehri’ne paralel olan karayolunun 10. kilometresinde de araçlar sıkı denetimden geçirilmeye başlandı.

Kemah Belediye Başkanı Şükrü Balcı ise olayın Sarıyazı köyü yol ayrımında meydana geldiğine belirterek, “Askeri kamyon tanınmaz duruma gelmiş. Ürperten bir görüntüsü vardı. Yolda büyük de bir çukur açılmış” dedi.

DHA



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,424 µs