En Sıcak Konular

Tatlıses suskunluğunu bozdu

12 Ağustos 2008 11:46 tsi
Ergenekon iddianamesinde adı geçen ve PKK terör örgütüne maddî yardım yapmakla suçlanan İbrahim Tatlıses, 'Sauna Çetesi'ne nasıl girdiğini anlattı.

Tatlıses, "Adam (Kasım Zengin) 'Ebced ilmini biliyorum' dedi. Birinin aklını başına getirelim diye kalktık ona gittik. Adamlar meğer bir çete kurmuşlar. Durup dururken o çetenin üyesi oldum." açıklamasında bulundu. Küre Operasyonu kapsamında ifadesine başvurulan İbrahim Tatlıses, son dönemde kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara, Hürriyet Gazetesi'nin Kelebek ekinde cevap verdi. Ergenekon iddianamesinde de adı sık sık geçen Tatlıses, 'farkında olmadan' çeteye girdiğini ileri sürdü. Ünlü türkücü, Sauna Çetesi'yle olan ilişkisini şöyle aktardı: "Bir gün beni bu kişi Ankara'daki yazıhanesine davet etti. Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ertuğrul Çakır, baktım bu adamın yazıhanesinde oturuyor. Sonra çok değerli bir savcımız, Nuh Mete Yüksel de geldi. Ben de bunların MİT olduklarını sandım. Ama MİT değillermiş, hiçbir şey de-ğillermiş. Şimdi bunda benim ne suçum var?"

Ayrıca, Emre Köroğlu'nun yeğeninin sünneti için kendisini davet ettiğini anlatan İbrahim Tatlıses, "Benim yeğenim sünnet oluyor abi, eğer şeref verirsen mutlu oluruz, dedi. Kalkıp gittik, düğünde olduğumuz için de tempo tuttuk. Cep telefonuyla o resimler çekilmiş ve sürekli o resmim basıldı. Şekil bu... Ben oldum Sauna Çetesi." açıklamasında bulundu.

Hakkında çıkan yalan yanlış haberlere kızdığını anlatan Tatlıses, "Beni tek kızdıran, yalan yanlış haberler. Önce gözaltına alındığımı yazdılar, sonra cezaevine koydular. Bu kadar olmaz ki. Kimsenin annemi, 16 yaşındaki oğlumu üzmeye hakkı yok. O çocuk evde perişan oldu. Kimse açıp da bir şey sormadan kafasına göre yazıyor. Bu işin sonu ne olacak arkadaşlar?" diyerek tepki gösterdi.

Tatlıses, PKK terör örgütüne maddi yardım yaptığı yönündeki iddiaları da cevapladı. Örgüte yardım yapmasının söz konusu olmayacağını anlatan Tatlıses, şunları söyledi: "Bir yerlere yardım konusu da safsatadan başka bir şey değil. Onların 'yardım yaptı' diye anlattığı dönemde ben, kirada oturuyordum. Perihan Savaş ile Fulya'da 500 liraya ev almıştık. Eve perde alacak paramız yoktu, camları gazete kâğıdı ile kapatmıştık. Ben bu haldeyken 1,5 milyon dolar yardım etmişim ha? Şimdi Doğuluysan, Kürtçe biliyorsan, şarkıcıysan, şöhretsen bunlar hep yakıştırılır. Bu dosyalar 50 defa mahkemelere gitti. En büyük savcılar bile bu dosyalara bakıp, iddialara güldüler. 'Yardım ediyor' diye açılan bütün davalardan beraat edeli tam sekiz yıl oldu. Fakat bu Ergenekon olayı yüzünden yeniden gündeme geldi."

Mesleği itibarıyla her kesimden insanlarla konuştuğunu anlatan sanatçı, Veli Küçük'le de tanışıklığının olduğunu ifade etti. Tatlıses, "Benim Veli Küçük Paşa'yla tanışmışlığım da var Sami Hoştan'la da, Kürşat Yılmaz'la da. Masalarında oturmuşumdur, konuşmuşumdur, bir dostluğum, arkadaşlığım olmuştur. Bu âlemde olan hemen hemen herkesle bir dostluğum, konuşmuşluğum olduğu gibi. Ama hepsi bu kadardır. Yani ilişkilerim hep arkadaşlık çerçevesinde sınırlıdır." diye konuştu.

Ayrıca hiç kimsenin kendisinden haraç alamayacağını anlatan Tatlıses, "Hiç kimseye para vermedim, hiç kimse de benden haraç alamaz. Ben taraf olamam. Benim tarafım insanlıktır. Ben ne sağcı ne de solcuyum. Ben sosyal demokratım." açıklamasında bulundu.

Milletvekilliği seçimlerinde 1 trilyon para kaybettiğini anlatan Tatlıses, ilk seçimlerde yeniden aday olacağını anlattı. Tatlıses, "İnşallah ben de tıpkı Osman Yağmurdereli gibi Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, 'Namusum, şerefim üzerine yemin ediyorum' diyebilirim. Benim derdim hizmet. Ben halkıma iyi hizmetlerde bulunmak istiyorum." açıklamasında bulundu.

Ergenekon'da da adı geçiyor

Ergenekon soruşturması kapsamında İşçi Partisi binasında bulunan dokümanlar arasında PKK'nın siyasi kanadı olarak faaliyet gösteren Kürdistan Ulusal Kurtuluş Cephesi'ne ait olduğu belirtilen bir rapor yer alıyordu. Raporda İbrahim Tatlıses'in 1997'ye kadar PKK' ya yaptığı yardımın 1 milyon 500 bin doları bulduğu belirtiliyor. Belgelerde ayrıca Tatlıses için "Gerek yaptığı bağışlar ile gerekse de fiilî birtakım yardımlarıyla oldukça göz dolduruyor. Gönderilen yaralı arkadaşlarımızı tedavi ettiriyor." ifadelerine yer veriliyor.


samanyolu haber



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs