En Sıcak Konular

Erenerol subaylara brifing vermiş

12 Ağustos 2008 12:14 tsi
Ergenekon tutukluları Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz ve Muzaffer Tekin Ergenekon sanığı Türk Ortodoks Patrikhanesi'nin Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda subaylara konferans vermiş

Milliyet'in haberine göre Ergenekon iddianamesi eklerinde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na gönderdiği ilginç bir belge çıktı. Ergenekon davası sanıklarından Sevgi Erenerol'un evinden, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda misyonerlikle ilgili brifing verdiğine yönelik bir kaset çıktığını bildiren savcılık, bu konuda bilgi istedi.

Askeri Savcılık'tan gelen yanıt yazısında söz konusu kasetin, TSK'nın güncel ve ulusal güvenlikle ilgili olarak düzenlediği bilgilendirme konferanslarından birine ilişkin olduğu ifade edildi.

Malatya Zirve Yayınevi'ne düzenlenen kanlı baskında, misyonerlik faaliyeti yürüttüğü iddia edilen 3 yayınevi çalışanının öldürülmesi, mevzuata göre suç sayılmayan misyonerlik aleyhindeki faaliyetleri gündeme getirmişti.

Evinde bulundu

Ergenekon soruşturması kapsamında, yayınevine yönelik saldırıyı da araştıran İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıklardan Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol'un evinde yaptığı aramada ilginç bir kaset buldu.

Askere yazı gönderildi

Yapılan incelemede, kasette, Erenerol'un Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenlediği bir konferansta, subaylara misyonerlik faaliyetleriyle ilgili olarak verdiği brifingin görüntülerinin yer aldığı anlaşıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kasette yer alan görüntülerin nerede ve ne zaman çekildiği, söz konusu toplantının içeriği ve kim tarafından düzenlendiği konusunda Genelkurmay Askeri Savcılığı'na yazı gönderdi.

Askeri Savcılık, yazıyı 15 Nisan 2008'de yanıtladı. Yazıda, söz konusu görüntülerin gizli belge niteliğinde olmadığı, TSK'da güncel konularda ve ulusal güvenlik kapsamında verilmekte olan bilgilendirme konferanslarından birinde çekildiği, konferansın da bu kapsamda icra edildiği vurgulandı.
 
Milliyet




Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,608 µs