En Sıcak Konular

ABD Türkiye için yönetmen eğitecek

12 Ağustos 2008 15:06 tsi
Uluslararası Gençlik Film Yapım Atölyesi Projesi kapsamında Türkiye'de toplam 72 öğrenciye film yönetmenliği konusunda eğitim verilecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle yürütülecek proje için önceden belirlenen 6 ilden öğrencilerin 1,5 ay süreyle kayıt altına alıyor.

Projenin uygulandığı illerden biri olan Sivas'ta bugün bir tanıtım toplantısı yapıldı. Türkiye'de ve ABD'de gerçekleştirilecek olan film yapım atölyesine lise ve üniversite öğrencileri katılabilecek. Proje Sivas, Antakya, Edirne, Konya, Mardin ve Artvin şehirlerinde uygulanacak ve her şehirden 12 öğrenci seçilecek. 18 ay sürecek proje sanat, beşeri bilimler ve fen bilimleri konularında eğitim veren State University of New York at Fredonia tarafından koordine ediliyor.

ÖĞRENCİLER ABD'Lİ AİLELERİN YANINDA KALACAK

Proje kapsamında öğrenciler, Türkiye'deki önemli sosyal konularda film çekme imkanı elde edecek. Ayrıca, öğrenciler, önemli sosyal konuları film sanatı aracılığıyla bir tartışma oluşturma, konulu film ve belgesel film türleri, senaryo yazımı, kamera, ses, ışık ve montaj teknikleri konularında eğitilecek. Eğitim 21 gün sürecek. Eylül 2009'da 6 şehirden şeçilen 3'er öğrenci 2 haftalığına ABD'ye götürülecek. Öğrenciler burada ABD'li ailelerin yanında kalacak ve çektikleri filmlerin gösterildiği film festivallerine katılacak. Projenin uygulanacağı şehirler, bu kentlerin sosyal ve coğrafi yapıları ile ekonomik durumları gözönünde bulundurularak seçildi.

Sivas Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Belediye Başkan Yardımcısı Mahir Kuzu, proje yöneticisi Nefin Dinç, ABD temsilcisi Ted Schwalbe, Atlantik Film Yöneticisi Ömer Atay hazır bulundu. Projeye katılmak için İngilizce bilmenin ya da film yapımı hakkında tecrübe sahibi olmanın gerekmediğini belirten proje yöneticisi Dinç, amaçlarının Türk film yönetmenleri yetiştirmek olduğunu söyledi. Dinç, müracaatların www.filmturkey.net  internet adresinden yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Kamuoyu tarafından ABD'nin kendi kültürünü Türkiye'de yaygınlaştırmak için Holywood tipi yönetmenleri yetiştirme çabası olarak değerlendiriliyor

timetürk



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,334 µs