En Sıcak Konular

Pekin'de ikinci Olimpiyat skandalı!

12 Ağustos 2008 17:57 tsi
Pekin'de yapılan Olimpiyat Oyunları'nın görkemli açılış töreni, ortaya çıkan yeni bir skandalla gölgelendi.

Çinli yetkililer, açılış töreninde Çin bayrağının stada girişi sırasında podyumda milli marşı okurken görülen kızın, aslında marşı okuyan kız olmadığını, 'görüntüsünün uygun olmaması nedeniyle podyuma çıkarılmayan' başka bir kızın sesi eşliğinde sahne aldığını itiraf etti.

Törende 'marşı okuyan' Lin Miaoke (9) adlı ilkokul öğrencisi, kırmızı kıyafeti, uzun saçları ve sempatik tavırlarıyla Çinlilerin ulusal gururu haline gelmiş ve bütün gazetelerde mülakatları yayımlanmıştı.

İngiliz Telegraph gazetesine göre, açılış törenindeki şovun organizatörü, Miaoke'ye gösterilen aşırı ilgi üzerine Pekin radyosuna bir demeç vererek gerçeği açıklamak zorunda hissetti.

Müzik direktörü Chen Qigang, törende marşı okuyan kızın, yapılan yarışmada bütün zorlu rakiplerini geride bırakarak birinci seçilen 7 yaşındakiYang Peiyi adlı başka bir kız çocuğu olduğunu açıkladı.

Olimpiyat Oyunları'na ramak kala, son provaları izleyen Çin politbüro yetkililerinin, sesi mükemmel olsa da Peiyi'nin 'çarpık dişleri' nedeniyle podyuma çıkmaya uygun olmadığına karar verdiği belirtildi.

Alınan karar doğrultusunda açılışta Peiyi'nin önceden kaydedilmiş sesi duyulurken, sahnedeki Lin Miaoke'nin ise sadece görüntüsü yer aldı.

Chen'in açıklamaları, Olimpiyat Oyunları'nı imaj düzeltme fırsatı olarak gören Çin yönetiminin, hazırlıklarla ilgili sıkı kontrolüne dair 'içeriden' gelen bir itiraf olarak da değerlendirliyor.

Çin makamlarının, dünya genelinde milyarlarca izleyiciyi ekran başına kilitleyen açılış gösterisinde, Olimpiyat Stadı'nın çevresindeki hava fişek gösterilerinin dijital ortamda hazırlayıp görüntülere eklediği de daha önce ortaya çıkmıştı.

Ajanslar



Bu haber 606 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,269 µs