En Sıcak Konular

'Rüşvet'te son perde: O belge risk protokolü

12 Ağustos 2008 18:12 tsi
'Rüşvet'te son perde: O belge risk protokolü AK Parti'li Şaban Dişli CHP'nin '1 milyon dolarlık iş takibi' iddialarına yanıt verdi: O belge muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokol...

AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, Akademi Ofset A.Ş. adına Mehmet Karasu ile kendisi arasında imzalanmış 31 Ağustos 2006 tarihli başlıksız belgenin “rüşvetin belgesi olmadığını”, belgenin “daha önce ortağı olduğu Akademi Ofset A.Ş'nin bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiği birikimleri nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokol” olduğunu belirtti.

Dişli, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün yaptığı basın açıklamasında, “Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep ettiği” yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'nun “gerçek dışı iddia ve ithamlarda” bulunduğunu öne süren Dişli, iddialara konu belgenin “iş takipçiliği veya rüşvetle uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmadığını” savundu. Dişli, şunları kaydetti:
“Akademi Ofset A.Ş adına Mehmet Karasu ile Şaban Dişli arasında imzalanmış 31 Ağustos 2006 tarihli başlıksız belge, rüşvetin belgesi değildir. Bu belge, daha önce ortağı olduğum Akademi Ofset A.Ş'nin bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiğim birikimlerim nedeniyle doğabilecek muhtemel risklere karşı imzalanmış bir protokoldür.

Gerçek bu iken, bu protokolün çarpıtılarak rüşvetin belgesi olarak kamuoyuna sunulması şahsıma ve partime dönük açık bir iftiradır. Gerçek dışı olayların gerçekmiş gibi gösterilmesi veya gerçeğin çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılması ahlaki, hukuki ve iyi niyetli bir yaklaşım değildir.”

Dişli, ayrıca Silivri Alibey Mahallesi 79 Ada, 6, 7 ve 8 parsellerin imar durumu ile ilgili yapılmış olan hususların hiç birinin şahsıyla ilgisi olmadığını ileri sürdü. İşlemlerin “anayasal ve yasal mevzuat çerçevesinde yetkili ve görevli makamlar tarafından yapılmış işlemler” olduğunu kaydeden Dişli, işlemlerin hiçbir aşamasından haberi olmadığını savundu.

Basında yer alan haberler üzerine konu hakkında bilgi sahibi olduğunu belirten Dişli, açıklamasında, “İlgim, bilgim ve haberim olmadığı bir konuyu yapmam ve yaptırmam aklen, fiilen ve hukuken mümkün değildir. Bu hususta iddia ve ithamların tamamı da asılsızdır ve iftiradır” ifadelerine yer verdi.

AA



Bu haber 581 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs