En Sıcak Konular

İBB'den Dişli haberlerine yalanlama

12 Ağustos 2008 22:50 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli hakkındaki iddiaları yalanladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ''Silivri'de bir arsanın imar durumunu değiştirme karşılığında 1 milyon dolarlık iş takibi ücreti talep ettiği'' iddia edilen AK Parti Sakarya Milletvekili Şaban Dişli'nin Büyükşehir Belediyesi ile herhangi bir birimi veya yetkilisinden bu konuda hiçbir talebi ve ricasının olmadığını bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bazı gazetelerde yer alan Silivri'deki arsa haberleriyle ilgili olarak açıklama yapma gereği doğduğu belirtildi.

Silivri Alibey Mahallesi, 79 ada, 6, 7 ve 8 parsellerin de bulunduğu bölgenin, 21 Temmuz 2004 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 1/50 bin ve 1/25 bin Nazım İmar Planı'nda ''ticaret'' alanına alındığının ifade edildiği açıklamada, bu tarihten önce, 4 Ekim 2002 ve 16 Ocak 2003 tarihlerinde CHP'li ilçe belediye yönetimi tarafından da bölgenin ticaret alanına alınmasıyla ilgili plan yapıldığı ve itiraz üzerine İstanbul 3. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurduğu kaydedildi.

Yürürlükteki 2004 tarihli ve bakanlık onaylı planda, emsalin ticaret alanında 1.5 olduğu ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

''12 Nisan 2007 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nce, 2004 tarihli Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından hazırlanan 1/50 bin'lik Çevre Düzeni Nazım İmar Planına uygun olarak bölge ticaret alanına alınmıştır. Yapımı planlanan devlet hastanesi için söz konusu parsellerin yüzde 35 oranında ve bedelsiz olarak kamuya terki sağlanmıştır. Emsal 1.25, yol, yeşil alan, hastane ve resmi kuruma terk koşulu ile ve 'kamuya terk edilecek alanlar kamu eline geçmeden uygulama yapılamaz' notu ile Meclis onayına sunulmuş ve 12 Nisan 2007 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilmiştir.

Bu konuyla ilgili olarak gazetelerde bahsi geçen sayın Şaban Dişli'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, belediyenin herhangi bir birimi veya yetkilisinden hiçbir talebi ve ricası olmamıştır. 1/50 bin ve 1/25 bin ölçekli Çevre Düzeni Nazım İmar Planları esas alınarak 1/5000 Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmış, kamu yararı görülen devlet hastanesi, resmi kurum alanı, yol ve yeşil alan terki bedelsiz olarak sağlanmıştır.''

samanyoluhaber



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,200 µs