Ergenekon bildirisi! | " /> Ergenekon bildirisi! | "/>

En Sıcak Konular

Aydınlardan Ergenekon bildirisi!

13 Ağustos 2008 13:46 tsi
Aydınlardan Ergenekon bildirisi! Türkiye'de 'uzlaşma'nın konuşulduğu şu günlerde Ergenekon davasında geri adım atılacağından endişe duyan 300 aydın bildiri yayınladı: Bu davayı karartmayın!

Akademisyen, Baro Başkanı, Hukukçular, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, sanatçı, yazar ve medya mensuplarından oluşan 300 kişinin imzaladığı Ergenekon soruşturması ile ilgili bildiri yayınlandı.

68'i profesör 100 akademisyen, 14 baro başkanı, hukukçular, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, insan hakları kuruluşlarının eski ve yeni başkanları, sanatçı, yazar, medya mensubu 300 aydının imzasıyla yayınlanan bildiride Ergenekon davası'nın karartılmaması ve derinleştirilmesi istendi. Soruşturmanın bütün boyutları ve uzantılarıyla ele alınması gerektiği belirtilen bildiride davanın arkasına güçlü bir siyasi irade konmasının önemine işaret edildi. Bildiriye imza koyan aydınlar davayı, demokrasi güçlerinin önünde bir fırsat olarak değerlendirirken, konunun takipçisi olacaklarını da bildirdiler.

300 aydının imzaladığı bildiride şu ifadelere yer verildi, "Eleştirilebilecek yanlarına, eksikliklerine ve bazı tartışmalı kurgulamalarına rağmen Ergenekon İddianamesi özünde çok önemli suç iddiaları ve belgeleri içermektedir. Bu suçlar bütün derin bağlantılarıyla ortaya çıkarılabildiği takdirde, temiz toplum olma yolunda Susurluk'ta, Şemdinli'de elimizden kaçırdığımız fırsatı yakalama olanağı doğabilir. Yıllardır apaçık bildiğimiz olayların ve bu olayların ardındaki mihrakların aydınlatılarak adalet önünde hesap vermelerinden kazançlı çıkacak olan ne günün siyasi iktidarı, ne de şu veya bu siyasal çevredir. Kazanan biz yurttaşlar, demokrasimiz ve geleceğimiz olacaktır. Ergenekon İddianamesi ahtapotun kollarından birini yakalamıştır. Ancak, diğer kollara ve gövdeye ulaşmakta kendini sınırlamış kaygısı uyandırmaktadır. Bu kaygı giderilmelidir"
AA



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,873 µs