En Sıcak Konular

Baykal'ın Büyükanıt talimatı ne?

13 Ağustos 2008 14:10 tsi
CHP lideri Baykal, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt'ın veda ziyareti ile ilgili konuştu. Baykal askerle gerginlik sorusuna da cevap verdi. Ziyaret tarihi netleşti:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, veda ziyaretleri kapsamında yarın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı ziyaret edecek.

Alınan bilgiye göre, 30 Ağustos itibariyle emekli olacak Orgeneral Büyükanıt, Baykal'ı, yarın saat 14.30'da CHP Genel Merkezi'nde ziyaret edecek.

CHP GENEL BAŞKANI BAYKAL: ARKADAŞLAR BÖYLE BİR ÖNERİ GELDİĞİNİ SÖYLEDİLER. BEN DE MEMNUNİYETLE HEMEN 'GEREĞİNİ YAPIN' DEDİM, YAPIYORLAR''

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 30 Ağustosta emekliye ayrılacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile görüşeceğini bildirdi.

Baykal, CHP ile Genelkurmay arasında bir gerginlik olup olmadığı sorusuna da ''Yok. Bana yansıyan birşey yok'' yanıtını verdi.

Baykal, Eski SODEP Genel Başkanlarından Cezmi Kartay'ın Kocatepe Cami'ndeki cenaze törenine gelişinde gazetecilerin, 30 Ağustosta emekliye ayrılacak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın randevu talebinin olup olmadığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Baykal, cenaze töreni için Antalya'dan döndüğünü ve randevu için arkadaşlarının kendisine bilgi verdiğini belirterek, ''hangi saati önerdilerse onu yapmaya çalışıyor arkadaşlarımız. Netleştirince kamuoyuna da açıklayacağız. Önce onlara bilgi verip netleştiğini kesinleştirmek istiyoruz, ondan sonra duyuracağız. Bu sağlanmadan bir açıklama yapmayı doğru bulmuyoruz'' dedi.

''Genelkurmay Başkanlığının ne zaman randevu talebinde bulunduğu ve bir gerginlik bulunup bulunmadığı'' şeklindeki soruya ise Baykal, ''Yok. Bana yansıyan bir şey yok. Arkadaşlar uçaktan indiğimde böyle bir öneri geldiğini söylediler. Ben de memnuniyetle hemen 'gereğini yapın' dedim, yapıyorlar'' dedi.

Bugün bazı gazetelerde ''Genelkurmay Başkanı CHP'ye küs mü gidecek'' şeklinde yorumlar bulunduğunun ifade edilmesi üzerine de Baykal, ''Sizin değerlendirmenizi önemseyip, katkı yapmamı bekliyorsanız böyle bir niyetim yok. Benim böyle bir değerlendirmem yok, bu sizin değerlendirmeniz'' karşılığını verdi.

aa



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,192 µs