yanağını kim okşadı? | " /> yanağını kim okşadı? | "/>

En Sıcak Konular

Saakaşvili’nin yanağını kim okşadı?

13 Ağustos 2008 14:29 tsi
Saakaşvili’nin yanağını kim okşadı? Gürcistan ile Rusya AB aracılığıyla beş maddeden oluşan bir ateşkese imza attı. Ancak ateşkese rağmen Rus birliklerinin Gürcistan’da hareket halinde olduğu bildiriliyor. Öte yandan bir lider Saakaşvili’nin yanağını böyle okşuyor…

Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da Gürcistan ile varılan ateşkes mutabakatını değerlendirdi. Lavrov, “AB Dönem Başkanı Fransa da bizimle beraber çalıştı ve bazı prensipler üzerinde çalıştık Ama bu müzakereler başladı anlamına gelmez. Bölgede öncelikle istikrar sağlamaya çalışıyoruz. Ancak Güney Osetya ve Abhazya’nın statüsü hakkında hiçbir şey yok bu metinde. Güvenliği sağladık ama son statüyü belirlemedik” dedi. NTVMSNBC'de yer alan habere göre Gürcistan Yeniden Bütünleşme Bakanı Temur Yakobaşvili ise, bütün Gürcü birliklerinin Abhazya’dan ayrılmaya zorlandığını söylerken, ülkenin milli güvenlik konseyinden yapılan açıklamada 50’ye yakın Rus tankının Gori kentine girdiği iddia edildi. Mihail Saakaşvili de bugün yaptığı açıklamada, Rus askerlerinin ülkede ilerlemeye devam ettiğini söyledi.

Sergey Lavrov basın toplantısında, “Herşeyden önce bu bölgeleri barbar saldırılardan kurtarmamız gerekiyor. Gürcü askerleri, Rus barış gücü asklerlerine ateş açtı. Bu konuyu biz değerlendiriyoruz, ama uluslararası mahkemelere de götüreceğiz.” dedi.

Uluslararası barış gücünün kapsamının bundan sonra da değişmeyeceğini belirten Lavrov, “Ama Gürcü birlikleri bundan sonra Abhazya’ya veya Güney Osetya’ya barış gücü olarak giremez.” diye konuştu.

Ruslar Gori'ye girdi
Gürcistan hükümetinin Yeniden Bütünleşme Bakanı Temur Yakobaşvili ise, ülkesine ait tüm güçlerin, Ruslar tarafından, Abhazya’dan çekilmeye zorlandığını söyledi. Bakan, “Böylece Abhazya’da zaten kısıtlı bir alanda bulunan güçlerimizi de çekmiş oluyoruz.” dedi. Rus ordusu ise daha önce yaptığı açıklamada, Gürcü birliklerinin bölgeden çekildiğini doğrulamış, ancak bunun Ruslar değil, Abhaz güçler tarafından gerçekleştirildiğini söylemişti. Rusya tanklarının Gori’ye girdiği haberlerini de yalanladı.

Öte yandan Gürcistan’ın Milli Güvenlik Konseyi’nin başkanı Alexander Lomaya, üzerinde anlaşılan ateşkese rağmen, 50 kadar Rus tankının stratejik öneme sahip Gori kentine girdiğini açıkladı. Lomaya, tankların, ateşkesin gerçekleşmesinin sekiz saat ardından, bu sabah yerel saatle 09.45’de Gori’ye girdiğini söyledi. Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ise, Tiflis’te Polonya, Litvanya, Estonya ve Ukranya liderleriyle ortak açıklama yaptı. Saakaşvili ateşkese rağmen, Rus birliklerinin Gürcü topraklarında ilerlemeyi sürdürdüğünü söyledi. Diğer liderler de saldırılar sürdükçe ateşkesten söz edilemiyeceğini vurguladı.

 



Bu haber 1,019 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,484 µs