En Sıcak Konular

Onları ancak bu foto birleştirir

14 Ağustos 2008 10:32 tsi
CHP Lideri Deniz Baykal, DSP Lideri Zeki Sezer, SHP Lideri Murat Karayalçın ve solun abisi Hikmet Çetin... Onları ancak bu karede birarada görebilirsiniz.

Eski SODEP Genel Başkanlarından Cezmi Kartay’ın cenaze töreninde CHP lideri Baykal, DSP lideri Sezer, SHP lideri Karayalçın ve eski TBMM başkanlarından Hikmet Çetin bir araya geldi.

Sosyal Demokrasi Partisinin (SODEP) eski Genel Başkanlarından emekli Vali Cezmi Kartay’ın cenazesi toprağa verildi. Kartay'ın cenaze töreni sol parti liderlerini bir araya getirdi.
Tedavi gördüğü Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını kaybeden Kartay’ın cenaze namazı, Kocatepe Camii’nde kılındı.

Törene, Kartay’ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, eski TBMM başkanlarından Hikmet Çetin ve eski DYP Milletvekili Saffet Arıkan Büdük ve çok sayıda eski ve yeni milletvekilleri katıldı. Baykal, Sezer Karayalçın ile tokalaştı.

Cenaze törenin kıldıran İmamın Kartay'ı tanıtırken "emekli vali" demesi ve siyasi kimliğinden bahsetmemesi dikkat çekti. Kartay’ın cenazesi, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.


"LİDERLER MUHTIRASINI" BAYKAL'A VERDİ

Kartay, Deniz Baykal'ın 30 Eylül 2000 olaganüstü kurultayından sonra "Kavgalı eve kız vermezler. Parti içi kavgaları bitireceğim" diyerek partiye yönelik yaptığı operasyonları "muhalefeti tasfiye" olarak niteleyen liderler arasında yer aldı. Baykal'ın yeniden iş başına gelmesinden sonra tüzüğün 13. maddesine dayarak üye yapılmasına dönük uygulamaları değerlendirmek için bir araya gelen CHP, SHP ve SODEP'te genel başkanlık yapmış olan Erdal İnönü, Hikmet Çetin, Cezmi Kartay, Altan Öymen ve Murat Karayalçın, bu toplantınını sonunda Baykal'a adeta bir "Muhtıra" vermiş ve "Son uygulamalar CHP'lileri sokağa döktü. Partililerin kaygılarını sona erdirmek için gereğini yapın' ikazında bulunmuştu. Söz konusu muhtıra gibi mektubu Kartay CHP Genel başkanı Deniz Baykal'a iletmiştı. İnönü, Karayalçın ve Çetin bir süre sonda CHP'den istifa etmiş Kartay ve Öymen ise CHP üyesi olarak kalmıştı.

Evli ve 3 çocuk babası olan Kartay, Türk İdareciler Derneği, Mülkiyeliler Birliği, CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, TESAV (Toplumsal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı) ve Anadolu Kulübü üyesiydi.

SODEP'İN KURUCU ÜYESİYDİ

İzmit’te 1920 yılında doğan Cezmi Kartay, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Çeşitli ilçelerde kaymakamlık yapan Kartay, 1952-1960 yılları arasında Mülkiye Müfettişliği ve Başmüfettişliği görevlerini üstlendi. Haziran 1960’da Malatya Valiliği’ne atanan Kartay, bu görevi sırasında dört yıl Malatya Belediye Başkanlığı’nı da yürüttü. Kartay, daha sonra, Merkez Valiliği ile Tekirdağ ve Gaziantep Valiliği’nde bulundu. 1980 yılında kendi isteği ile görevden ayrılan Kartay, 1983 yılı Mayıs ayına kadar Ankara Ticarets Borsası Genel Sekreterliği yaptı.

Sosyal Demokrasi Partisinin (SODEP) kuruluşunda, kurucu üye olarak aktif politikaya giren Kartay, 27 Haziran-17 Aralık 1983 arasında SODEP Genel Başkanlığı, daha sonra SODEP ile SHP Genel Başkan yardımcılıkları görevlerinde bulundu. Kartay, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su

ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, İş Bankası ve Şişe Cam Yönetim kurullarında üye olarak görev yaptı.

aktif haber



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,499 µs