En Sıcak Konular

Doğan medyası ateş püskürüyor !

14 Ağustos 2008 11:23 tsi
Doğan medyası ateş püskürüyor ! Doğan Yayın Holding, gündeme bomba gibi düşen telefon kayıtlarına sert tepki gösterdi: Hepsi hayal ürünü, tek amaç yıpratmak...

Doğan Yayın Holding tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "13 Ağustos 2008 tarihli Yeni Şafak Gazetesi’nde, Ergenekon dosyasına konan hayali bir telefon söyleşisi, manşetten haber olarak verilmiştir. Haberde, bu hayali konuşmayla; Doğan Grubu bir bankaya el konulması operasyonuna müdahil gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Asgari gazetecilik çabası gösterilseydi kolayca ortaya çıkabilecek gerçekleri, kamuoyu ile paylaşmak isteriz."

Bu isimde personel yok

Haberde telefonla görüşen iki kişiden birinin Doğan Medya Grubu’nda Yönetim Kurulu üyesi Veli Dural olduğu yazılmıştır. Doğan Grubu veya Doğan Yayın Holding’de Veli Dural isimli bir Yönetim Kurulu üyesi hiç bir zaman olmamıştır. Ticaret Sicili kayıtlarında bu açıkca görülebilir. Şirketlerimizde bu adı taşıyan personel bile yoktur.

Akçakoca ve TMSF tanımıyor

Aynı haberde, telefonda konuşan öteki kişinin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkan Yardımcısı Ali Vural olduğu yazılmıştır. Sorumuz üzerine BDDK yetkilileri, o tarihteki Başkan Engin Akçakoca’nın bu isimde bir yardımcısı olmadığını kesin bir dille belirtmişlerdir. Yani haberde adı geçen Ali Vural’ın Başkan Yardımcılığı da hayalidir. Aynı şekilde TMSF yetkilileri de Ali Vural isimli bir yöneticilerinin bulunmadığını belirtmektedirler.

Yılmaz da kesinlikle yalanlıyor

Eski Başbakan Mesut Yılmaz haberde geçtiği iddia edilen telefon konuşmasını kesin dille yalanlıyor. Ayrıca partisi ANAP’ta "Cevdet" ön isimli bir başkan vekili veya yöneticisi olmadığını açıklıyor.

Telefonlar gerçek değil

Dosyada konuşma yapıldığı iddia edilen telefon numaralarının hiçbiri gerçek değildir.

Yıpratmak için yapılmıştır

Kahramanları ve içeriği gerçek olmayan konuşmanın, sırf grubumuzu yıpratmak amacıyla haber yapılmasını kınıyor ve bu durumu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz."


Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı Ergenekon iddianamesinde yeralan Pamukbank operasyonuyla ilgili şaibeli telefon kayıtları gündeme bomba gibi düşmüştü. Gazete, dün yayınladığı haberde Pamukbank operasyonu öncesi geçen telefon şok konuşma kayıtlarına yer vermiş, Ali Vural'ın Pamukbank operasyonuyla ilgili gelişmeleri gün gün Aydın Doğan'a aktardığını belirtmişti.



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,251 µs