En Sıcak Konular

Kuzey Irak İstihbarat Başkanı sorgulandı

14 Ağustos 2008 11:48 tsi
Kuzey Irak İstihbarat Başkanı sorgulandı Barzani'yi ve Osmanlıya ihanet eden atalarını casuslukla suçladığı için hapis yatan ve Barzani'nin oğlu tarafından dövülen Kemal Kadir, Mesrur Barzani'yi Viyana'da sorgulattı.

Viyana'da yaşayan Barzani muhalifi Kürt yazar ve akademisyen Kemal Kadir, Mesud Barzani'nin oğlu Mesrur Barzani'nin Viyana'da sorgulandığını açıkladı. Aynı zamanda Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi İstihbarat Başkanı da olan Mesrur Barzani, muhalif Kürt yazarı iki kez ölümüne dövmekle suçlanıyor.

Kemal Kadir, Radio Sawa'ya yaptığı açıklamada Avusturya Başsavcısı'nın yüksek mahkemeden oğul Barzani'nin mahkemeye çıkarılmasını istediğini bildirdi.

Muhalif yazar Kemal Kadir, Barzani ailesi ile SSCB İstihbaratı KGB arasında 80'li yıllarda var olan bağlantıyı deşifre ettiği için Kürt istihbaratının kendisini hedef aldığını savunuyor. Kürt yazar, "Viyana'daki Hukuk fakültesinden dönerken Mesrur yolda beni korumalarıyla kıstırdı. Polis çağırmama vakit kalmadan beni feci şekilde dövdüler" dedi.

Kemal Kadir, ayrıca Kürt yönetiminin kendisini bölgeye geri götürmek amacıyla kardeşini rehin tuttuğunu da öne sürdü.

Kemal Kadir, Saddam'ın devrilmesi sonrasında gittiği Kuzey Irak'ta yayınlanan iki makalesinin ardından 30 yıl ağır hapse çarptırılmıştı. Uluslararası baskılar sonucu iki ay sonra serbest bırakılan Kadir sınırdışı edilmişti.

Mahkeme, Kemal Kadir`i, `Barzani ailesi ve mücadelesine saygısızlık' yapmakla suçlamıştı. 48 yaşındaki uluslararası hukuk uzmanı Kemal Kadir, bir dönem Selahaddin Üniversitesi'nde de öğretim görevlisi olarak çalışmıştı.

Sınırdışı edildikten sonra Avusturya'ya dönen ve burada iki kez Mesrur Barzani ile adamları tarafından ölümüne dövülen Kemal Kadir, uzun süre yoğun bakımda tedavi görmüş, Avusturya polisi tarafından gözaltına alınan Mesrur Barzani ile adamları ise baskılar sonucu serbest bırakılmıştı.

Kemal Kadir, yazılarında sadece Barzaniler ile KGB arasındaki ilişkilere değinmemiş,
Mesud Barzani'nin yolsuzluklarını, peşmergenin şantaj yapıp adam kaçırdığını, karşılığında fidye aldığını yazmıştı.

Kemal Kadir'in hapse çarptırıldığı makalesinde şu iddialar da yer alıyordu

"Benim gizli saklı hiçbir şeyim yok. Merak edenler de Viyana'ya gelip, bizzat yaşamıma tanık olabilirler. Viyana Üniversitesi'nin verdiği tek gözlü bir odam var, 2 fincan, birkaç mutfak parçası dışında hiçbir eşyam yok. Bir de siyaset ve hukuk alanında yaptığım 2 doktoram bulunuyor. 25 yıldır aynı hesap numarasını kullanıyorum, param hiçbir şekilde artmadı, öyle ki eski bir araba alacak kadar para bile toplu bir şekilde elime geçmedi. Saygıdeğer Barzani Ailesi'ne ise çağrım şu; gelin birlikte son 25 yıla ait mal varlıklarımızı, servetlerimizi kamuoyuna açıklayalım. O zaman çok iyi ortaya çıkar ki kim nereden ne kadar para almış, nasıl para kazanmış. Ben oldukça rahatım, bu yüzden de egemenlere istediğim kadar saldırabilirim."

"Bunu da unutmayın; ataları casus olanlar bugün Kürdistan'da başımızda firavun kesiliyorlar. Bütün hikayeleri de böyle başladı zaten; Rahmetli kardeşleri Şıh Selam 1. Dünya Savaşı sırasında o zaman Rusya toprakları içinde bulunan Teblis'de çıkan isyanda Ruslar için çalışıyordu. Birinci görevi ise Osmanlı devletine sorun çıkarmaktı. Bu casus faaliyetlerinin ismini de Kürtçülük koydular. O günden bu yana casusluk kültürü onlar arasında süregelmekte. Sadece efendileri değişiyor; bazen İsrail oluyor, bazen de ABD. Ancak Rusya karşısındaki görevleri hiç bir zaman değişmedi ve öyle kaldı. Zorlandıklarında buraya yöneliyorlar. Casusluk yaparken de büyük bir mafya oldular, Kürdistan'ı viraneye döndürdüler. Zaten kimse de onların İslami kimliğine karışmıyor. İşte tüm bunlardan dolayı elimden geldiğince bu zalimlerin üstüne gitmek, onları rezil ve teşhir etmek benim için bir şereftir."

dünya bülteni



Bu haber 985 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,877 µs