En Sıcak Konular

CHP'ye alternatif parti geliyor.

15 Ağustos 2008 08:56 tsi
CHP'ye alternatif parti geliyor. Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, Ramazan'dan sonra kamuoyunun önüne çıkacaklarını açıkladı.

Solda yeni oluşuma giden eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, Ramazan'dan sonra kamuoyunun önüne çıkacaklarını belirtiyor.

Solda, CHP'ye alternatif parti geliyor. Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, SHP'li eski bakan Onur Kumbaracıbaşı, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Gaziantep eski Belediye Başkanı Celal Doğan'ın başını çektiği yeni oluşumcular, Ramazan ayından sonra partileşme sürecini başlatacak.

CHP'nin mart ayındaki yerel seçimlerde kötü sonuç alacağını hesaplayan yeni oluşumcular, kuracakları partiyle sol seçmenin ilk adresi olmayı hedefliyor. Partinin kurucu genel başkanı olarak Hikmet Çetin düşünülüyor. Bir dönem 'Hikmet abi' formülüyle CHP liderliği yapan Çetin, göreve hazır olduğunu söyledi. Çetin, "Uzun süredir bana siyaset yapma teklifleri geliyordu. Artık görevden kaçamadım." dedi.

Sol siyasette uzun süredir devam eden arayış, nihayet meyvesini veriyor. Tek başına yürüttüğü parti içi muhalefetle CHP lideri Deniz Baykal'ı yıkamayan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu partiden ihraç edilmesinin ardından hesaplarını yerel seçim üzerine yapıyor. Sarıgül, uzun süredir dirsek temasında bulunduğu solun etkin ve popüler isimlerini yeni parti kurmaya ikna etti. Alınan bilgilere göre yeni partinin vitrini, siyasette 'başarılı ve dürüst' imajı taşıyan isimlerden oluşacak. Genel başkanlık koltuğuna ilk etapta Hikmet Çetin'in oturtulması planlanıyor. Yönetimde de sol partilerde bakanlık ve belediye başkanlığı yapmış isimler yer alacak. Halen çeşitli partilerde aktif siyaset yapan bazı isimler de partiye davet edilecek.

Eski Meclis Başkanı Hikmet Çetin, parti kurma hazırlıkları içinde olduklarını doğruladı. Yeni siyasi çalışmaları eylül ayından sonra kamuoyuna açıklayacaklarını belirten Çetin, dönüş gerekçelerini şöyle sıraladı: "Siyasette ciddi bir boşluk var. Özellikle soldaki boşluğu mevcut partiler dolduramıyor. Uzun süredir bana siyaset yapma teklifleri geliyordu. Artık görevden kaçamadım. Ayrıca ben gençlerin siyasette olmasını, kendi yaşamlarına ve siyasete yön vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ne yazık ki gençler siyasete çok ilgisiz. Böyle olunca görev yapmak bizlere düşüyor." CHP'yle ilgili açıktan eleştiri yapmaktan kaçınan Çetin, "4 seçimdir durum ortada, değişen bir şey yok." demekle yetindi.

Mustafa Sarıgül'ün yakın kurmaylarından eski CHP milletvekili Hasan Aydın da merkezde bulunan sosyal demokrat bir parti hedeflediklerini anlattı. Aydın, "Bir sol partinin merkezde olması için Avrupa'daki sosyal demokratlar gibi inançların ve özgürlüklerin karşısında olmaması gerekir. Türkiye'de uzun süredir gerçek bir sosyal demokrat partiye ihtiyaç var. Biz ortaya yeni bir seçenek koymak istiyoruz. Hedefimiz bu anlayışla iktidar olmaktır." şeklinde konuştu.  

dünya bülteni 



Bu haber 587 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,831 µs