En Sıcak Konular

Ergenekon seçimlere müdahale etmiş!

15 Ağustos 2008 09:44 tsi
Ergenekon seçimlere müdahale etmiş! Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Jandarma Genel Komutanı Org. Şener Eruygur'un ofisinde ele geçirilen dokümanlar arasında, 2004'te Samsun'daki seçime müdahale edildiğini gösteren ilginç bir belge bulundu. İşte şok eden belge:

Ergenekon, Samsun'da belediye seçimlerine müdahale etmiş  
 
 
Edinilen bilgilere göre, 2003 tarihli belge, o dönem Tümg. Doğu Silahçıoğlu'nun başında bulunduğu Samsun Sahra Sıhhiye Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından hazırlanmış. Buradan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na, oradan da Tümg. Ahmet Turmuş imzası ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na iletilmiş. 'AKP'nin faaliyetleri' konu başlığını taşıyan belgenin içeriğinde ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın AK Parti'ye geçişine vurgu yapılıyor. Bu gelişmenin seçimlerde AKP'yi güçlendireceği dile getirilirken, "Söz konusu faaliyetlerle ilgili olarak yayımlanan emirler çerçevesinde mücadele edilmektedir." deniyor.

Belge, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'ndan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilmiş. Aralık 2003 tarihli belgede Samsun Sahra Sıhhiye Okul ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'ndan gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi ile ilgili değerlendirmeye yer veriliyor. Belgede şu ifadeler bulunuyor: "Bu kapsamda halihazırda Samsun Büyükşehir Belediye başkanı olan ve bir önceki dönemde ANAP'tan seçilen Yusuf Ziya Yılmaz, aslen sosyal demokrat kökenden gelmesine rağmen önümüzdeki yerel seçimlerde seçilmeme ve Samsun'a verilecek hizmetlerin aksaması kaygısını ileri sürerek AKP'ye transfer olmuştur. Bu transfer AKP'ye Samsun'da yerel seçimlerde çok önemli bir avantaj sağlamıştır. Muhalefet partilerinin (CHP, DYP, ANAP, DSP vb.) dağınıklığı ve halen ciddi boyutta Büyükşehir Belediye başkanlığına aday tespit çalışmalarını tamamlayamamış olmaları, AKP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde büyük ölçüde güçlenmesine neden olmaktadır. Söz konusu faaliyetlerle ilgili olarak yayımlanan emirler çerçevesinde mücadele edilmekte, faaliyetlerin tespit ve teyit edilmesi çalışmaları sürdürülmektedir. Arz ederim."

 

 


zaman



Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,416 µs