En Sıcak Konular

‘Rusya saldırıyı çok önceden planladı’

15 Ağustos 2008 18:32 tsi
‘Rusya saldırıyı çok önceden planladı’ Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Rusya’nın saldırısıyla ilgili olarak ilk kez bu kadar açık konuştu. Saakaşvili, Rusya’nın saldırıyı çok önceden planladığını ve Gürcistan’ı suçlayanların haksız olduğunu savundu.

Mihail Saakaşvili, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’la yaptığı toplantının ardından Rusya’ya ateş püskürdü. Rusya'yı ABD'ye şikayet eden Saakaşvili, Gürcistan’ın büyük bölümünün dış güçlerin işgali altında olduğunu ve Rus birliklerinin gelmeye devam ettiğini söyledi. Ancak Saakaşvili, saldırının duracağını, çünkü kendisinin ABD ve Fransa’nın hazırladığı ateşkesi imzaladığını açıkladı.

Demiryolunu saldırı için ördüler’

Gürcistan’ın ‘yaralı’ Devlet Başkanı  Saakaşvili, duygularını şöyle aktardı: Bu işgali düşünmenizi isteyeceğim. Bükreş’te Gürcistan’ın NATO’ya katılması konuşuluyordu ve Gürcistan’ın sınır sorunları nedeniyle, anlaşmaya dahil olamayacağını söylemişlerdi. Yeni bir Münih anlaşması gibi göründü Rusya’ya. Birliklerini bölgeye getirmek için demiryolu ördüler. Abhazya ve Güney Osetya’da tank üsleri bulundu. Olanlara karşın Washington’dan açıklama geldi ama Ab ülkelerinin çoğu sessiz kaldı. Rusya’da uluslararası toplumdan tepki gelmediğini gördü. Gürcistan’ı suçluyorlar ama Rusya çok daha önce hazırlık yaptı. Dünyanın bilmesini istiyorum; her şey başladığında tatilimi kesip döndüm. Oysa pek çok karar verici tatildeydi. Eğer hep beraber olursak bundan sonraki bölümde bambaşka şeyler yazabilir hikaye.”

‘Gürcistan bölünmeyecek’

Gürcistan’ın toprak bütünlüğünden ‘asla’ feragat etmeyeceğini vermeyeceğini vurgulayan Gürcü lider,  “70 yıl bu barbarlar tarafından yönetilmiş olsak da boyun eğmeyeceğiz. 1922’de de aynı şey oldu. Aşağılandık. Bunu bir daha yaşamamayı düşünerek büyüdüm ben” dedi. 



Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs