ültimatom! | " /> ültimatom! | "/>

En Sıcak Konular

Rice'tan Ruslara ültimatom!

15 Ağustos 2008 19:03 tsi
Rice'tan Ruslara ültimatom! Rice, 1968'lerin geçmişte kaldığını hatırlattı, Rusya'nın, bütün kuvvetlerini hemen Gürcistan'dan çıkarmasını istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya'dan bütün askerlerini Gürcistan'dan çekmesini istedi.

Gürcistan Devlet Başkanı Mikheil Saakaşvili ile birlikte Tiflis'te ortak basın konferansı düzenleyen Rice, "Şu anda en acil işimiz Rus silahlı kuvvetlerinin hemen ve düzenli bir şekilde Gürcistan'tan çıkması ve Rusya'ya dönmesidir. Rus kuvvetleri hemen Gürcistan'dan çıkmalı. Şimdi artık 1968 değil" uyarısında bulundu.

 

BUSH: RUSYA SORUMLU BİR DEVLET GİBİ DAVRANMALI

ABD Başkanı George W. Bush, Washington'ın Tiflis'e verdiği desteği sürdürerek, Moskova'nın Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Bush Washington'dan yaptığı açıklamada, "Avrupa Birliği'ndeki dostlarımızla ve G8'deki ortaklarımızla bu konuyu konuşuyoruz. ABD Gürcistan halkının yanındadır ve Gürcistan'ın seçilmiş devletinin yanındadır. Rusya, Moskova birliklerini çekmek zorundadır. Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmelidir. Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra Gürcistan bağımsızlığını kazandı ve ülkede cesur bir demokrasi yaşandı. 2003 yılından bu yana başarılı bir demokrasi yolunda ilerlenmiştir.

Özgür dünyayla işbirliği içindeler ve biz onları hayal kırıklığına uğratmayacağız. Avrupa artık savaşları geride bıraktı, soğuk savaşı da geride bıraktı. Soğuk savaştan bu yana tüm Amerikan yönetimleri bölgede refahın artması için çaba göstermiştir. Ancak Rusya demokrasi ve özgürlük mücadelesini kendi varlığında bir tehdit olarak algılıyor ve kendi sınırlarında özgür demokrasinin varlığı onun çıkarınadır. Rusya'nın bu durumun farkına varmasını bekliyoruz. Soğuk savaş sona erdi" diye konuştu.

Amerika'yla zorlu bir ilişkiye girmenin, Rusya'nın çıkarına olmayacağını da vurgulayan Bush, "Dış politikada 21. yüzyılda tehditkar tutumlar artık geride kaldı. Rusya sorumlu bir devlet gibi davranmalıdır, yoksa tecritle karılaşması kaçınılmazdır. ABD, Rusya'ya AB ile birlikte Rusya'nın komşularının özgürlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söylüyor" dedi.

dunyabulteni



Bu haber 539 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,495 µs