En Sıcak Konular

İzzettin Doğan'dan cenaze aracı tepkisi

15 Ağustos 2008 20:32 tsi
"Dursun Karataş Alevi değildir, cemevleri siyasete alet edilmesin"

Uzun zamandır kanser tedavisi gördüğü bilinen ve Hollanda’da hayatını kaybeden DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın cenazesi önce Gazi Cemevi morgunda muhafaza edildi daha sonra ailesinin isteği ile Gazi Mahallesi Selçuklu Camii’ne, cemevi aracıyla nakledildi. Karataş’ın cenazesinin cemevi ile ilintilendirilmesinin nedeninin siyasi bir niyet taşıdığını iddia eden Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzetin Doğan, “Amaç, kamuoyunda, Alevileri devletle çatışan, potansiyel suçlu olarak göstermektir. Bu art niyetli amaca inanmak çirkin, haksız ve alçakça bir düşüncedir” dedi ve şöyle devam etti:
“Cemevleri, hiç kimseyi ayırt etmeden, herkese talepleri doğrultusunda hizmet etmeyi görev kabul eder. Ancak, bu cenazenin cemevi ile bağdaştırılmasının altında yatan asıl niyet, Alevi toplumunun her zaman devletle çatışan,  potansiyel suçlu önyargısını pekiştirmektir. Bu çok tehlikeli bir durumdur. Kamuoyunun dikkat etmesi ve gözden kaçırmaması gereken önemli bir nokta vardır. O da, Karataş’ın cenazesi ailesinin dini inançları gereği cemevinden değil, Gazi Mahallesi Selçuklu Camii’nden kaldırılmış olmasıdır. Bundan da şu anlaşılıyor ki, Dursun Karataş Alevi değildir” dedi.

 ALEVİLER ÜZERİNDEN SİYASET YAPILIYOR

 Alevi toplumunun yıllarca yaşadığı en büyük problemlerinden birinin potansiyel suçlu ve teröre meyilli toplum olarak görülmesi olduğunun altını çizen Profesör İzzettin Doğan, “Türkiye bu önyargılar nedeniyle çok kan kaybetmiştir. Bundan artık kurtulmamız lazım” diyerek şöyle devam etti:

“Ölen DHKP-C lideri Dursun Karataş’ın cenazesinin Gazi Cemevi morgunda muhafaza edilmesinin ve cemevi aracıyla nakledilmesinin nedeni karşı taraftan gelen taleptir. Cemevleri her kim olursa olsun eşit muamele yapar ve her kim olursa olsun gelen taleplere cevap verir. Cemevi yöneticilerimiz de bu talebe saygı göstermiş, Karataş’ın cenazesine insani boyutta sahip çıkılmıştır. Ancak, bugün kamuoyuna yansıyan görüntülerde cemevi aracıyla nakledilen cenazeye katılan topluluğun tümünün alevi ve DHKP-C örgüt sempatizanı olduğu imajı verilmeye çalışılmıştır. Bu yasa dışı örgüte sadece alevi toplumunun destek verdiği önyargısının pekiştirilmeye çalışılması, Alevi toplumunu yaralamaya yöneliktir. Ama artık Aleviler bu tür siyasi oyunlardan yorulmuş, bu yorgunluklarını da basın yayın yoluyla dile getirmek zorunda kalmıştır. Türkiye’de yaşayan milyonlarca Alevinin bu yasa dışı örgüte destek verdiğini düşünmek, buna inanmak akıl dışı bir tutumdur. Hatta çirkin, haksız ve alçakça bir düşüncedir!”

haberturk



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,460 µs