En Sıcak Konular

Madalyasını Türk halkına armağan etti

15 Ağustos 2008 21:50 tsi
Pekin 2008 Olimpiyatları'nda Avrupa rekoru kırarak 10 bin metrede gümüş madalya alan Elvan Abeylegesse, Başbakan'ın ailesini ziyaretiyle herşeyin değiştiğini anlattı.

Pekin'deki 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda atletizm bayanlarda 10 bin metrede gümüş madalya kazanıp Avrupa rekoru kıran Elvan Abeylegesse, madalyayı Türk halkına ve ailesine armağan ettiğini belirterek, "Başbakanımızın ailemi ve evimizi ziyaretinden sonra çok şey değişti. Eminim şimdi onu daha da sevindirdim" dedi.

Elvan, 10 bin metrede tüm zamanların 3.en iyi derecesini yaparken, altın madalyayı kazanan Etiyopyalı Dibaba ise Olimpiyat Rekoru'nun sahibi oldu.

Kazanmak için çok çalıştığını ve güzel bir yarış çıkardığını anlatan Abeylegesse, "Zaten buraya gelirken başarmak için geldik. Neden geldiğimizi biliyorduk. 25 tur koştum. Antrenörümün söylediği taktikleri yerine getirdim. 9.turdan sonra çıkmam gerektiğini söyledi. İyi koştum. Benim için de Türkiye için de ilk oldu. Bu madalyayı bütün Türk halkına ve aileme armağan ediyorum. Babamla konuştum. Onlar da izlediler. Çok mutlu oldular" diye konuştu.

Arkadaşı Dibaba'nın kendisinden daha iyi koştuğunu anlatan Abeylegesse, "Son 400'e girerken çok tempolu ve zorlu bir yarış olacağını biliyordum. Öyle de oldu. Ben Avrupa rekoru kırarken, arkadaşım Olimpiyat Rekoru'nu kırdı,tebrik ediyorum. İyi koştu. Yarışı ben önde bitirseydim, olimpiyat rekorunu ben kırmış olacaktım. 5 bin metrede koşup koşmayacağıma yarın karar vereceğim. Tartan pist çok sert. Başbakan Erdoğan 2 yıl önce ülkemize geldi. Evimizi ziyaret etmişti. O günden sonra çok şey değişti. O gün söz vermiştim. Eminim şimdi onu daha sevindirdim" şeklinde konuştu.

Elvan'ı ilk kutlayanlardan birisi ise Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ve Türk basın mensupları oldular

haber7



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,799 µs