En Sıcak Konular

Amerikalılar ‘Ucuz Benzin’ duasına çıktı!

15 Ağustos 2008 23:26 tsi
Amerikalılar ‘Ucuz Benzin’ duasına çıktı!
Bir zamanlar Ajda Pekkan’ın “Aman Petrol”üyle tavana vuran petrol histerimizi şimdilerde Amerikalılar yaşıyor. Hatta “Pompa Başı Duacıları'' adlı bir grup kurup duaya başladılar.

Siyasetten ve siyasetçilerden umudunu kesen Amerikalılar benzin fiyatlarının düşmesi için duanın gücüne sığınmaya başladılar. Bir zamanlar Eurovision şarkı yarışmasına Ajda Pekkan’ın “Aman Petrol” şarkısıyla katılarak tavana vurdurduğumuz petrol histerisi Amerikalıları da “Pompa Başı Duacılar” adlı bir grup kurmaya itti.

Grubun Kurucusu Rocky Twyman, Los Angeles Times’a “Dua hayattaki her sorunun amacıdır” diye başladığı sözlerine şöyle devam ediyor: “Bugünlerde o kadar çok kişi yüksek benzin fiyatlarından etkilendi ki! Amerika’yı hazırlıksız yakaladı”.

Yükselen benzin fiyatlarından ve politikacılardan bıkan  freelance halkla ilişkiler danışmanı 4 ay önce bir grup kurarak benzin istasyonlarda düşük fiyatlar için duaya başlamış. Tywan, “Bu şeytanlardansa (politikacılar)  Tanrı’ya güvenmek daha iyi” diyor.

Ülkeyi çaprazlama kesen grup Baltimore’dan San Francisko arasındaki birçok noktadaki benzin istasyonuna uğrayıp, “Düşük fiyatlı benzinimiz olacak”, “Tüm Arz O’nun Elinde” ilahileri söylüyor.

Benzin fiyatları Haziran ortasında galon (3,78 litre) başında 4,1 dolara çıktı, son birkaç haftadır fiyatlar 3,78 dolara kadar indi. Twyman bu düşüşe ilahi müdahaleye bağlıyor: “

“Tanrı’dan başka ne şansımız var ki?”

Grup AFP ve Sunday Telegraph gibi medya organlarının da dikkatini çekti. Twyman, Ukrayna, Kolombiya ve Güney Afrika’ya kadar birçok yerden gazeteciyle söyleşi yaptı.

Haftada 50 saat öğretmen ve akvaryum hizmetlisi olarak çalışan Edwin Jones, günde 95 mil araba sürüyor. Jones benzin için elinde tuttuğu parayla “Fikirleri hoşuma gitti” diyor ve ekliyor: “Kongre, her zaman ki, bölük pörçük. Tanrım, başka ne yapabiliriz ki?

Deposunu doldurmak için Shell istasyonunda duran 56 yaşındaki Leroy Taylor, Pompa Başı Duacılarını hiç duymamış ancak Tanrı’nın herkesin duasını işittiğine inancı tam: “Hatta petrol şirketlerinin yöneticilerini… Yakın zamanlarda en çok onları dinliyor gibi”.

Ancak 25 yaşındaki Mauri Systo, şüpheci. Systo, 35 dolarlık benzini aracına koyarken şöyle diyor: “Kimsenin inancını eleştirecek biri değilim, hatta herhangi bir şey için sağlam inançları olan insanları benimserim. Ancak bu şey gerçekten uçuk!”.

timeturk



Bu haber 338 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,095 µs