kanlı planı | " /> kanlı planı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un kanlı planı

16 Ağustos 2008 09:23 tsi
Ergenekon'un kanlı planı Ergenekon tutuklusu Sedat Peker’in teknik takibinde, kaos yaratmak için Kürt kahvesi taratılarak faili meçhul cinayetler işlenmesinin konuşulduğu belirlendi

ERGENEKON savcısı Zekeriya Öz’ün davanın görüleceği İstanbul 13’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu ve avukatlara verilen 442’inci klasörde terör örgütünün mafya ile bağlantıları yeraldı. Klasörde Tuncay Güney’e ait mülakat çözüm tutanağı, sanıklardan Sedat Peker’e ait çeşitli ifade tutanakları ile mafya liderlerinin emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile yaptığı telefon görüşmelerinin bulunduğu görüldü. Sedat Peker’in, Feridun Öncel ile 21 Temmuz 2004’de yaptığı telefon görüşmesinde ‘Sağda solda bir kaç kahveye ateş edip ortalığı karıştırıyorlar. Gazeteci ortalığı karıştırıyorlar dedi. Şimdi abi olur mu öyle üç beş tane faili meçhul cinayeti yapacağız ortalık karışacak’ diye konuşması dikkat çekiyor.

AĞAR’A 2 MİLYON DOLAR

Sedat Peker ve Atilla Yıldırım arasında 21 Temmuz 2004’te yapılan konuşma:

S.P: İnşallah Korkut abi cezaevinden çıktığında içkiye miçkiye verip kendini bozmaz.

A.Y: Duramaz o yapar.

S.P: Kesin paraya düşcek biliyon değil mi? Bana niye küsmüş biliyor musun abi. Geçenlerde aradı beni. İşte Mehmet Ağar’a ben 2 milyon dolar vermişim.

A.Y: Ona neymiş ki.

S.P: Yok abi kaç kere ben ona para verdim ya.

A.Y: Ya biliyorum reis. Bizden neler aldı ya, herkesten aldı.

S.P: Böyle bir ib..lik var mı ya.

Üç beş faili meçhul yapacağız ortalık karışacak

Sedat Peker ve Feridun Öncel’in 21 Temmuz 2004’te yaptığı telefon konuşmasının dökümleri şöyle:

S. P: Geçenlerde bir gazeteci ve siyasetçiyle konuştum. Sağda solda bi kaç kahveye ateş edip ortalığı karıştırıyorlar. Gazeteci ortalığı karıştırıyorlar dedi. Şimdi abi olur mu öyle üç beş tane faili meçhul cinayeti yapacağız ortalık karışacak. Bunların sonu kötü olacak.

F.Ö: Evet.

S.P: Birkaç tane genç inandırıp gidip iki Kürt kahvesini tarattırırlar.

F.Ö: Her şeyi yaparlar.

S.P: Bana falanca kişiyi ara diyordu. Falanca kez de PKK’ya para veriyormuş. Adamı arıyoruz. Kardeşim sen PKK’ya para veriyorsun, ulan i..e bizde seni arkadaş biliyorduk. Daha sonra Türkiye’nin zenginlerinden biri üç gün sonra diyorki Sedatcığım bu PKK’dan gerçekten para almamış. Sen doğru söylemişsin diyor. Adamla karı koca gibi oluyorlar. Adam Atilla abi bana diyor ki falanca kez kişi James Bond çantayı getirdi diyo.

S.P: Veli Paşa bana demişti Korkut Eken’e dikkat et diye. Demiştim ki hatırlarsan ayıplarını örtmeliyiz. Ankara hatırlıyon mu kahraman yapmalıyız, insanlar o kahramanın peşinden gitsin diye.

Üçüncü bir darbe yemek istemiyorum

ERGENEKON soruşturması kapsamında adı iddianamede ve delil klasörlerinde geçen ve halen Kanada’da yaşayan Tuncay Güney’e ait mülakat ve ifadeler de dava dosyasına girdi.

Tuncay Güney, Veli Küçük’ün yaptığı sohbetlerde ‘Ben iki kere darbe yedim üçüncüsünü kaldıramam arkadaşlar . Birincisi bu Özal Kürdü bir gecede teşkilatımı (JİTEM) örgütümü fes etti. Beni de sürdüler, ikincisi Susurluk’’ dediğini öne sürdü.

ÖNEMLİ İFADELER

GÜNEY Susurluk kazası, Sabancı suikasti, Ergenekon-PKK-DHKP-C ilişkisi başta olmak üzere de birçok konuda bilgi verdi. Tuncay Güney’in ifadelerinde Susurluk kazası da önemli yer tuttu: Kaza öncesinde Mehmet Ağar ayrı, Veli Küçük de ayrı bir grup olmuştu. Mehmet Eymür ile Veli Küçük’ün arası iyiydi. Veli Küçük İzmit’te alay komutanı olduğu dönemde, Abdullah Çatlı Küçük’ün yanına gelip giderdi. Veli Küçük Çatlı için ‘Ben buna yıllardır sahip çıktım, bırakıp gitti’ diyordu. Kaza öncesinde Veli Küçük, Teoman Koman ile birlikteydi. Veli Küçük konuşmalarında, Abdullah Çatlı’nın Mehmet Ağar ile birlikte hareket ederek yanlış ata oynadığını söylüyordu.

Star



Bu haber 2,964 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs